…yra ne koks banginis ar panaši smulkmė, o elementarus kelmutis Armillaria ostoyae. Juokauju, ania? Tik va jų kolonija, įsikūrusi Oregono valstijoje, užima 890ha plotą ir yra maždaug 2400 metų senumo.
Kai net aš nustembu: didžiausias pasaulyje gyvas organizmas…
Vas 22nd, 2011 by grumlinas
Posted in Įdomu
20 Responses to “Kai net aš nustembu: didžiausias pasaulyje gyvas organizmas…”
-
Naujausi įrašai
Naujausi komentarai
- Tadas apie Apie / Contact
- ndl apie Apie / Contact
- Voldemaras apie Ir vėl name
- Taškąs apie Vėl namie
- grumlinas apie Vėl namie
Kategorijos
Žymos
365 žodžiai Akvarium AmyMacdonald basetėliai blog'as DeepPurple DireStraits EE-photo EG-foto Egiptas ES-foto fotopatirtis fotopuslapiai fototechnika FR-foto gabija Google+ Hiperbolė Koike kompiuterija Latvija LedZeppelin Lenkija Lietuva LT-foto LV-foto PinkFloyd PL-foto ProcolHarum Sirija SK-foto Slade SteamPunk taip buvo TheBeatles TheDoors TN-foto Tunisas UK-foto Ukraina videoteka vietelės Webshots xminde ŠvėkšnaArchyvai
Blog'ai
Citroen
Mano kūryba
Naudmenos
Palėpės radiniai
Rinktiniai puslapiai
Vertyklės
Subscribe
Metainformacija
A va tokie pokštai, kai pilnai įsisavinami, kvapą užgniaužia…
8,9km2 – 3x3km – mjooo…
Mjo. Visada maniau, kad didžiausias organizmas – Pando drebulynas, o šia še tau, kelmutis… 😀
Džiugina viena – drebules tik bebrai graužia, o čia ir žmogams šansas maitintis yra 😉
Ale įdomu būt paragaut seniausio pasauly grybo… Kaži, ar skiriasi skonis nuo paprastų kelmučių?
Tai kad jis renovuojasi kasmet musėt
Hm, manyčiu, kad ne tame esmė. Grybeliokai gal ir nauji išauga, bet pagrindas tai senas…
Turėčiau tiek pinigų, kiek neturiu – surizikuočiau nulėkt ir nudžiaut kokių grybioką (nors, įtariu, kad miškelis saugomas nuo tokių gurmanodurnių) 😀
Zosė ciekava 😉
Man labai patiko antraštė. Tokia kukli kukli 😉
Taip, taip, tokia pat kukli kaip ir aš 😉
Belieka apgailestaut, kad jie ne šokolaaaadiniai.. 😀
O faktas – įdomus, žinosim 😉
Hmmm… jei būtų šokoladiniai… uždustum žmogau bevalgydamas… 😉
Aš jau būčiau laimingai mirus 😉
Diagnozė: nusišokoladino 😉
Nu i zosia, nu i cekava, nu i ką? 😛
Apskritai, nieko tu nesupranti, čia gi grybai – tobuliausias skanėstas, kokį tik gamta yra sukūrus. Supranti? GRYBAI. Gryyyyyyybai.
G R Y B A I
G R Y B A I
Jauti jėgą?
Nerėkauk, smulkme namine 😉 Žinau grybus, juos labai mėgstu rinkti ir valgyti. Tarp kitko – žiemą visai neprastas grybas yra rudieji pievagrybiai, kurie nėra tokia pat daržovė, kaip ir baltieji.
A propos: tikrojo grybautojo testas – ar renki karčiuosius baravykus?
Ok ok, lendu po kilimu slėptis 😉
Ruduosius žinau, geruliukai. Ale šią žiemą pievagrybių beveik neteko pirkt, vis dar marinuotais šilbaravykiais ir džiovintais tikriniais maitinamės. Savaitgalį iš mamytės dar voveruškų ir guočių po kokį trilitriuką reiks parsivežt, paįvairinimui.
Dėl karčiųjų – kuriuos turi omeny? Tuos, kur saugomi, ar tuos, kur pipiriniai?
Nerenku, jei ką, pas mus beveik niekas nerinkdavo – nemoku atskirt. 🙁
Ką reiškia a propos? Nuolat užkliūna akys, bet taip tiksliai ir nežinau.
Kartieji baravykai – visi, katrie yra kartūs, bet nenuodingi: http://lt.wikipedia.org/wiki/Kartusis_baravykas , http://lt.wikipedia.org/wiki/Gražiakotis_baravykas
Absoliučiai panašūs į gerus baravykus, tik palaižius apačią, jaučiamas kartumas tfu-tfu-tfu
Jų nerenka, nes jie apkartina kitus grybus. Aš gi juos renku, džiovinu, paskui malu kavamale perpus su kitais gerais džiovintais grybais – gaunasi fantastiškas tikro grybo prieskonis. Senovės Lietuvoje juos naudojo kaip pipirų pakaitalą
a propos = beje, tarp kitko
Aifku, ačiū, žinosiu.
Tai va, aš žinau, kad tie kažkurie kartukai labai gerai kaip prieskoniai, bet kad nežinau, kaip tiksliai atrodo. Nuotraukom visgi nepasitikiu, grybus pažinti reik mokytis gyvai – nebent labai gyvent atsibodo. 😉
Na taip, va man panaši padėtis su kelmučiais – kiekvieną sezoną aš juos turiu išmokti atpažinti iš naujo. O jei nesu tikras – ir nerenku. Bo durnai mirti nesinori…