Feed on
Posts
Comments

…yra ne koks banginis ar panaši smulkmė, o elementarus kelmutis Armillaria ostoyae. Juokauju, ania? Tik va jų kolonija, įsikūrusi Oregono valstijoje, užima 890ha plotą ir yra maždaug 2400 metų senumo.

20 Responses to “Kai net aš nustembu: didžiausias pasaulyje gyvas organizmas…”

  1. proffanas parašė:

    A va tokie pokštai, kai pilnai įsisavinami, kvapą užgniaužia…

  2. Njaa parašė:

    Mjo. Visada maniau, kad didžiausias organizmas – Pando drebulynas, o šia še tau, kelmutis… 😀

    • grumlinas parašė:

      Džiugina viena – drebules tik bebrai graužia, o čia ir žmogams šansas maitintis yra 😉

      • Njaa parašė:

        Ale įdomu būt paragaut seniausio pasauly grybo… Kaži, ar skiriasi skonis nuo paprastų kelmučių?

        • grumlinas parašė:

          Tai kad jis renovuojasi kasmet musėt

          • Njaa parašė:

            Hm, manyčiu, kad ne tame esmė. Grybeliokai gal ir nauji išauga, bet pagrindas tai senas…
            Turėčiau tiek pinigų, kiek neturiu – surizikuočiau nulėkt ir nudžiaut kokių grybioką (nors, įtariu, kad miškelis saugomas nuo tokių gurmanodurnių) 😀

  3. Eimantas parašė:

    Man labai patiko antraštė. Tokia kukli kukli 😉

  4. lolka parašė:

    Belieka apgailestaut, kad jie ne šokolaaaadiniai.. 😀
    O faktas – įdomus, žinosim 😉

  5. Njaa parašė:

    Nu i zosia, nu i cekava, nu i ką? 😛

    Apskritai, nieko tu nesupranti, čia gi grybai – tobuliausias skanėstas, kokį tik gamta yra sukūrus. Supranti? GRYBAI. Gryyyyyyybai.

    G R Y B A I

    G R Y B A I

    Jauti jėgą?

    • grumlinas parašė:

      Nerėkauk, smulkme namine 😉 Žinau grybus, juos labai mėgstu rinkti ir valgyti. Tarp kitko – žiemą visai neprastas grybas yra rudieji pievagrybiai, kurie nėra tokia pat daržovė, kaip ir baltieji.
      A propos: tikrojo grybautojo testas – ar renki karčiuosius baravykus?

      • Njaa parašė:

        Ok ok, lendu po kilimu slėptis 😉
        Ruduosius žinau, geruliukai. Ale šią žiemą pievagrybių beveik neteko pirkt, vis dar marinuotais šilbaravykiais ir džiovintais tikriniais maitinamės. Savaitgalį iš mamytės dar voveruškų ir guočių po kokį trilitriuką reiks parsivežt, paįvairinimui.

        Dėl karčiųjų – kuriuos turi omeny? Tuos, kur saugomi, ar tuos, kur pipiriniai?
        Nerenku, jei ką, pas mus beveik niekas nerinkdavo – nemoku atskirt. 🙁

        Ką reiškia a propos? Nuolat užkliūna akys, bet taip tiksliai ir nežinau.

        • grumlinas parašė:

          Kartieji baravykai – visi, katrie yra kartūs, bet nenuodingi: http://lt.wikipedia.org/wiki/Kartusis_baravykas , http://lt.wikipedia.org/wiki/Gražiakotis_baravykas
          Absoliučiai panašūs į gerus baravykus, tik palaižius apačią, jaučiamas kartumas tfu-tfu-tfu
          Jų nerenka, nes jie apkartina kitus grybus. Aš gi juos renku, džiovinu, paskui malu kavamale perpus su kitais gerais džiovintais grybais – gaunasi fantastiškas tikro grybo prieskonis. Senovės Lietuvoje juos naudojo kaip pipirų pakaitalą

          a propos = beje, tarp kitko

          • Njaa parašė:

            Aifku, ačiū, žinosiu.

            Tai va, aš žinau, kad tie kažkurie kartukai labai gerai kaip prieskoniai, bet kad nežinau, kaip tiksliai atrodo. Nuotraukom visgi nepasitikiu, grybus pažinti reik mokytis gyvai – nebent labai gyvent atsibodo. 😉

            • grumlinas parašė:

              Na taip, va man panaši padėtis su kelmučiais – kiekvieną sezoną aš juos turiu išmokti atpažinti iš naujo. O jei nesu tikras – ir nerenku. Bo durnai mirti nesinori…