Feed on
Posts
Comments

Kaskart, prasitęsdamas gyvybės draudimą, aš labai stipriia abejoju to reikalo prasmingumu. Juk kai aš mirsiu, pasaulis man išnyks ir man giliai dzyn, kas vyks toliau. Tad man nėra jokios prasmės draustis – aš tuo pasinaudoti nebegalėsiu. Ir tik suvokimas, kad mano mirtis… ėėė… eee… nu turbūt negalima sakyti „bus naudinga kitiems“, o derėtų sakyti „bus palengvinta kitiems“, man priverčia vėl ir vėl draustis.

13 Responses to “Apie gyvybės draudimą”

  1. alfa parašė:

    Kaip protingai ponas Gramlinas mąsto,-ir aš pradėsiu taip mąstyti.

  2. Rytis I parašė:

    Joo, reikėtų, ale neprisiruošiu.. Nes būna ir atvirkščiai…
    Štai kaimynas neseniai mirė. Jaunas vaikinas, nei gėrė-rūkė, darbštuolis-viską namuos pats pasidarė, o širdis sustojo su grąžtu rankose. Įtarė jog elektra, nu bet nieks ir nesiaiškino labai, nes išeiginės buvo. Paliko išdėliotus instrumentus, jauną žmoną ir stambią neišmokėtą paskolą…
    Fui, liūdnai čia, bet kartais gal geriau liūdnai nei niekaip 🙁

  3. osia parašė:

    Mano kaimyno pavyzdys visai kitoks: pats papildomai dirbo dar ir draudimo agentu, todėl buvo apsidraudęs gyvybę stambia suma. Įvyko avarija, tiksliau į jo mašiną atsitrenkė jaunas berazumis mieste lėkdamas didžiuliu greičiu. Jauna šeima – 3 mergaitės, mažajai vos keli mėn., liko be tėvo. Ta suma padėjo (gal ir dabar padeda) išgyventi, mažoji va jau su dviratuku po langais važinėjasi.

    • Rytis I parašė:

      Tai vat, rodos nereikšmingas postas, o yra minčių. Nors šiuom atveju sunkiai galima įsivaizduoti, kokio dydžio draudimas turėtų būti.. Po teisybei, tai berazumis turėtų kokį 20 metų pilnai išlaikyti tą šeimą, arba 75% nuo pajamų. Gaila, bet teisininkų sąmonėj ir įstatymuose tokie variantai tiesiog nenumatyti.

      • osia parašė:

        Pagal pletkus, tas berazumis policininko sūnus buvo. Kaip viskas baigėsi informacijos neturiu, gal taip ir užsimirš:(

      • grumlinas parašė:

        Nu mano visi postai nera „Praneaimas apie esmini ivyki“. Tiesiog kai kada galvon isoka mintis, verta uzfiksavimo

        • Rytis I parašė:

          Nereikšmingas – ta prasme, kad kartais taip rodos darbų rutinos nešamam pro šalį ir iš pirmo žvilgsnio 🙂 O jei imi galvot ir apie santykį su supančiais žmonėm, tada ir draudimas pasirodo turi visai konkrečią prasmę..

          • grumlinas parašė:

            Santykis su kitais daznai mus vercia elgtis ne pagal musu norus, o pagal musu apsisprendima buti sociumo dalimi

    • grumlinas parašė:

      Aisku, svarbu, kur draudiesi. Jei rimti dalykai – tai IMHO verta tik Lietuvos Draudime, nes visa ta smulkme neatrodo rimtai, apart civilinii. Ir tai, jei nesugalvoja is kaltininko prisiteisti

  4. Viking parašė:

    Geras biznis … draudimas 😀 Oi geras … 😀