Užsimaniau čia prieš kokią savaitę vištienos kepenėlių. Juolab, kad patiekalas nėra kažkas super-duper sudėtingo. O kad nebūčiau kokis mėsaėdis, tai nutariau mažumą pridėti daržovių ir pasidaryti troškinį. Taigi, Maximoje nusipirkau indelį atšaldytų vištienos kepenėlių (buvo kažkur ~400g) ir šaldytų daržovių, skirtų kepti wok’e, pakelį (šiaip daržoves rinktis reikia pagal sudėtinius ingradientus, kas kam labiau patinka) (irgi kažkur ~500g).
Taigi, gamybos technologinis aprašymas:
1. šaldytas daržoves išverčiame į keptuvę „taip-kaip-yra“ (arba atšildome), kur įpylėme mažumėlį alyvuogių aliejaus; užbarstome mažumėlį druskos ir mažumėlį prieskonių (naudoju tokį mišinį ruoduose pakeliuose „Prieskoniai salotoms“ – tinka viskam); pamaišydami kepame tol, kol daržovės pilnai suminkštėja;
2. kol daržovės kepa, nuplauname po tekančiu vandeniu kepenėles, sudedame į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų; maždaug tuo pat metu baigia kepti daržovės, tad jas išverčiame į dubenį, o į jų vietą keptuvėje, vėl įpylę truputėlį alyvuogių aliejaus, sudedame kepenėles ir kepame pamaišydami ir pavartydami; kepimo metu užberiame truputį druskos, pagardinimui aš užberiu savo grybų miltelių ir užpilu truputėlį „Thai Choice – Oyster Sauce“ – kažkokia tiršta marmalynė, bet skonį duoda neblogą; kepenėles kepame tol, kol jos švelniai paruduoja iš visų pusių – tada jos turi delikatesnį skonį – arba paruduoja stipriau – mėgėjams apkepinti maistą;
3. baigus kepti kepenėles, suverčiame atgal daržoves, sumaišome ir pridengę keptuvę dangčiu, truputėlį patroškiname (keletą minučių);
4. patiekalas baigtas, aš jį valgau „be nieko“, tačiau galima prisikąsti kokiu pamarinuotu agurkėliu, pakabinti šaukštą-kitą virtų ryžių – kaip fantazija neša ir kas šaldytuve ar spintoje mėtosi.
Pagaminti šį patiekalą tikrai truko ne ką ilgiau, nei aprašyti jo gamybą, tad pirmyn 😉