Būdami londonuose, valgėme dukros draugo pagamintos jūros gėrybių sriubos. Labai patiko, tad šiam Naujamečiui nutarėme jos pasigaminti patys. Pasikonsultavę telefonais, susirinkome ingradientus: šaldytų jūros gėrybių rinkinį (jį reikia atšildyti šaldytuve), geresnio balto vyno butelį, pusę pakelio sviesto, svogūną, česnako galvutę, konservuotos aštrios paprikos, petražolių, svogūnų laiškų, druskos, prieskonių (Vegetos). Iš savo pusės savarankiškai pridėjome virtų morkų ir raudonųjų svogūnų likutį nuo mišrainės 😉
Supjaustome visą gėrį, įkaitiname keptuvę, apkepame aliejuje svogūną, morkas, česnaką, labai truputėlį paprikos, tada ištirpiname sviestą, suberiame jūros gėrybes. Kepame nedaug, supilame 300ml vyno, suberiame supjaustytas petražoles+svogūnų laiškus ir, uždengę dangčiu, patroškiname. Viskas.
Pasitiekėme su pakepintu česnakiniu batonu. Gavosi toks jūros gėrybių skystas troškinys, buvo LABAI skanu.
Tačiau, įvertindami rezultatą, sekantį kartą darysime šiuos pakeitimus:
vietoje pusės pakelio sviesto – trečdalis
vietoje 300ml vyno – 500ml
petražolės ir svogūnų laiškai bus užberti ant gatavo produkto, išpilsčius į lėkštes
Tada gausis daugiau sriuba, nei skystas troškinys.
Pabandysiu, patinka experimentai. Patikslink, what kind of juros gerybiu rinkinys? Man Maximose neitin…
Būtent iš Maximos, bo norėjome tik krevečių ir midijų-ar-kas-jos-ten-tokios. Visur kitur rinkiniai su kalmarais, kurių mano geresnioji pusė nemėgsta
Šiaip londonuose buvo elementariai neišluptos krevečių uodegos ir neišluptos midijos, mes gi jėmėm išluptas
kitąkart jamsim atskirais komponentais, t.y. atskirai
troškiniui 200g bjaurybių 2 asmenis sočiai, sriubos turbūt gautųsi 4 asmenims. tik naudok biškį geresnį baltą vyną, ne iš pigiausių
Na, viskas puiku, tik siulyciau Vegetos nenaudot, o mesti zoleliu ivairiu. Nes Vegetoj 50% druskos, o like- konservantai ir esencijos chemines. Na, cia tik siaip…
Esmė ne Vegetoje, esmė – gliutamate, nes reikalingas skonio stiprinimas – čia man buvo profesionalaus virėjo toks patarimas
Nu tai nusipirk gryno gliutamato – VilpišaŪCkas kažkada rašė, kad Vilniuj prie Kalvarkių yra, kur maišais parduoda… 😀
O šiaip – nafig skonio stiprinimas, krevetės su kitom jūros šlykštynėm pačios iš savęs pakankamai ryškų skonį turi. Čia man tas pats, kas šokoladą cukrum pasibarstyt, kad saldžiau būtų…
uch, išlindo aštriadančiai iš urvelių 😉
Nu negi tikėjais, kad praleisiu progą papamokslaut? 😉
Buvai kažkur giliai dugnan nunėruas, tikėjausi prašokt 😉
Tai aš kaip tryda – puolu tada, kai mažiausiai tikies… 😉
mjooo… nujooo… gal nebeprapulsi taip ilgai? 😉
Nu pasistengsiu nebenusprogt tokiam ilgam laikui. Jei, aišku, visos šeimynos susipras ir teiksis nustot sirgt. 🙂
aaa, tai tu slaugentoja buvai? 😉
Ui neklausk, metam į priekį sesele atidirbau. Ir tai daba tik toks mini atokvėpis, bala žino, kas toliau bus…
Šūds būt vos ne vieninteliu sveiku žmogum giminėj. Kiba koją susilaužyt, ar ką, o tai kažkaip net nepatogu prieš gimines… 😕
nu kam tą koją laužyt – vistik geriau sveikam visus apšokinėt, nei ligos patale gulėt
[…] 28th, 2013 by grumlinas Išbandžius jūros gėrybių sriubą, nutariau dar kartą paeksperimentuoti. Vienąsyk nusipirkau jau gatavų midijų kiautuose su […]