Feed on
Posts
Comments

Patiko diagrama – visiems px, kad automobiliais užmušama kasdien kelis kartus daugiau žmonių, nei šaunamaisiais ginklais.

6 Responses to “10 didžiausių JAV žudikų”

  1. Rokiškis parašė:

    Aha, absoliutiniais skaičiais žiūrint, ginklus reiktų vaikų darželiuose vaikučiams dalint, nes jie nepavojingi kaip kokios taburetės.

    O vat vos tik pervestumėm į kokį nors santykinį kriterijų, pvz., mirčių skaičių, tenkantį aktyvaus naudojimo laikui (t.y., iš serijos, kai daiktas rankose turimas), tai staiga paaiškėtų visai kiti dalykai. Kiti dalykai paaiškėtų ir tuo atveju, jei pvz., sulygintumėm mirčių nuo peilių skaičių su peilių skaičiumi šalyje ir tą santykį palygintumėm šaunamiesiems ginklams.

    Žodžiu, tinkamai išpjauta statistika gali parodyt belenką.

    • grumlinas parašė:

      Yep, statistika yra visagalė 😉 Bet vistiek skaičiai įdomūs

      • scania parašė:

        Nėra mirties nuo kiaušinių 😀
        Aš rimtai – cholesterolis + kraujospūdis irgi nemenka priežastis…
        O saldumynai? 😉
        Taigi – statistika taikyta amerikontams 🙂

        • grumlinas parašė:

          O kas sako, kad nea? Tiesiog įdomūs skaičiai.

          • scania parašė:

            O man įdomus skaičių parinkimas. Na, skaičiai irgi įdomūs, bet ne itin – prisiskaitėm tokios statistikos per 40 gąsdinimo metų: tarybukai gąsdino vienokiais skaičiais, dabartiniai – kitokiais, bet visi – nuobodžiai 😀

            • grumlinas parašė:

              Nublemba – skaičiai kaip skaičiai, aš stengiuosi neieškoti už jų kažkokio gąsdinimo ar giliamintės. Nes tada atsiranda visuoetinis abejojimas ir nx toks gyvenimas?