Feed on
Posts
Comments

Už nugaros EuroNews bla-bla-bla apie Prancūzijos intervenciją Malyje, kur šaunūs francūzų kariai vietoje išsilaksčiusios Malio armijos sėkmingai tvatyja islamistus, kurie bando užimti Malio sostinę. Viskas čiki, islamistai gauna liūlin nuo krikščionių, tad ne veltui tie islamistai jau žviegia apie prancūzų organizuotą naują kryžiaus žygį.
Tuo pat metu kiti islamistai irgi bando užgrobti kitą sostinę, tik šįkart Sirijos – Damaską. O va čia francūzai visais įmanomais (pakolkas) nekariniais būdais palaiko islamistus, kurie pakolkas (civilizuoto pasaulio laimei) neįveikė Asado autoritarinio režimo, kuris IMHO turėtų būti pakeistas evoliucijos būdu į normalesnį-demokratiškesnį, o ne į dar vieną islamišką fundamentalizmą.
Aš suprantu, kad francūzams kol kas smegenėlėse išlikusi imperijos didybė, kai ir Malis, ir Sirija buvo jų kolonijos, ir jų valia vienoje buvusioje kolonijų kovoti prieš islamistus, o kitoje – tokius pačius islamistus palaikyti.
Na bet vistiek, paaiškinkite man, kuo tie Malio ir Sirijos islamistai skiriasi, kad į juos taip skirtingai žiūri Francūzija?

4 Responses to “Turbūt aš kažko nesuprantu”

  1. Voldemaras parašė:

    Nes Malyje nestovi Rusijos karinis laivynas…

  2. prowler parašė:

    Jei RU laivyno bijo ko “Mistralius“ tiems patiems ruskiams stumdo?Varliuzai susikti….

    • grumlinas parašė:

      „Mistraliai“ nėra kariniai laivai, o tiesiog šiek tiek kariniams tikslams perdaryti keltai – tTeko skaityti rusų karinių ekspertų įvertinimus – tai buvo įvardinama kaip elementari diversija ir pinigų vogimas atriedučiams