Feed on
Posts
Comments

Strateginio tilto per Nigerį tarp Malio šiaurės ir pietų susprogdinimas aiškiai parodo, kad karas Malyje nebus trumpas ir lengvas – tad Prancūzijai teks labai pasistengti, naikinant islamistus. Juolab, kad jos pagalbininkai iš kitų Afrikos šalių labai jau menkos kovinės vertės, o pati Malio armija greičiau trukdo, nei padeda. Be šito tilto žymiai sudėtingesnis susisiekimas, tad kariuomenės permetimas/aprūpinimas tampa gerokai sudėtingesnis.
Labai įdomus dalykas – vienas iš Egipto islamo dvasinių autoritetų neseniai pareiškė, jog Vakarai neturi kištis į Malio reikalus, kur įvedama islamiškoji tvarka. Dalykas, neįmanomas dar prieš kokius metus. Panašu, kad islamistinė Egipto valdžia šiuo metu blaškosi, nežinodama, kurioje pusėje stoti, nes dabar vykstančios pasaulietinės opozicijos demonstracijos aiškiai rodo, jog žmonės dar nepamiršo, kaip nuvertė Mubaraką. Aišku, Mursis ne Mubarakas, kuris vistik jautė savo valdžios ribas, tad iššaudyti netikėlių rengiamas demonstracijas Mursiui turbūt nebus problema. Tačiau tos opozicijos sutvatyjimas reikštų totalią Egipto izoliaciją nuo investicijų ir turizmo, o to pasekmė – ekonomikos kolapsas.
Jamam popkorną, stebim įvykius 😉

9 Responses to “Panašu, kad Malio maištininkai ne tokie jau ir kvaili”

    • grumlinas parašė:

      Na taip. Belieka tikėtis, kad prancūzų spectarnybos dabar padvigubino pastangas išgaudyti tokius individualus, nes jie tikrai nesukontroliuojami

  1. Yo! parašė:

    gales visa francuzija i ruskyna emigruoti…. vistiek mali sutvarkyti ne ju nosiai. Amerikieciai sunkiai kovoja/ojo visur, o is kur tau neturtingoji francuzija lesu tiek tures. Libijos konfliktas labai gerai parode Europietiskus karinius pajegumus….

  2. pseudohistorian parašė:

    Jeigu ten išties butu tik islamistų sukilimas, tai viskas butu daug paprasčiau, bet Malio konflikte dar ir nacionalinis klausimas- visą šitą peklą užkūrė Azavado nepriklausomybės judėjimas (Azawad Liberation Movement), katra yra iš esmės pasaulietinė tuaregų partija, siekianti tuaregų nepriklausomybės. Čia jau koks penktas tuaregu sukilimas nuo Pirmo pasaulinio laikų, besitęsiantis nuo 2006 ar 2007 m., islamistai čia sulindo kiek vėliau, pamatę derlinga dirvą.

    • grumlinas parašė:

      Tas tai taip, tačiau tuaregai nesiruošė visam Malyje įvesti savo valdžios, o tik tame savo Azavade. Tuo tarpu iš visų pakampių sulėkę islamistai (gerai apsiginklavę iš išplėštų Libijos sandėlių), kurie dar nebuvo panaudoti Sirijoje (ir, ko gero, Malio frontas tampa prioritetiniu), nori islamizmo visame Sacharos regione. Pvz, Nigerijos šiaurėje krikščionims jau tampa nebesaugu gyventi