Feed on
Posts
Comments

Ko gero taip, ir politkorektiškumu susirgusius žmones turbūt derėtų izoliuoti nuo visuomenės priverstiniam gydymui. Paskutinis politkorektiškumo marazmas:
The FBI has decided to pull its “Faces of Global Terrorism” ads from billboards and buses in the Seattle area after several people complained they stereotyped Muslims.
The ads feature pictures of 16 men wanted around the globe for terrorist activities below the words: “Faces of Global Terrorism.”


Ir, be abejo, pirmuoju politkorektiškumo smuiku groja Barako Huseinovičiaus bendrapartiečiai:
Always-unfiltered Rep. Jim McDermott penned a letter to FBI Director Robert Mueller Wednesday claiming a Joint Terrorism Task Force ‘Faces of Global Terrorism’ ad is racist.
McDermott, a Democrat from Washington state, voiced his “deep concern” about the ad, which shows mug shots of international terrorists, and asked the FBI chief to “reconsider publicizing” it.
According to McDermott, the “ad featuring sixteen photos of wanted terrorists is not only offensive to Muslims and ethnic minorities, but it encourages racial and religious profiling.”
McDermott continued, “Representing terrorists, however, from only one ethnic or religious group, promotes stereotypes and ignores other forms of extremism. The FBI’s ‘Most Wanted Terrorists List‘ includes individuals of other races and associated with other religions and causes, but their faces are missing from this campaign.”
McDermott’s point is that two of the people on the FBI’s thirty-two person ‘Most Wanted Terrorists List’ do not have connections to Islam.
McDermott concluded that the “bus ad will likely only serve to exacerbate the disturbing trend of hate crimes against Middle Eastern, South Asian, and Muslim-Americans.”


Niekaip negaliu suprasti, kodėl visi normalūs žmonės iaškiai suvokia, iš kur kyla pagrindinė teroro grėsmė šiandienos pasaulyje, o politkorektiškumas šito neleidžia įvardyti?
A propos – garsusis plakatas, sukėlęs politkorektų aktyvumo proveržį:

10 Responses to “Politkorektiškumas – sunki protinė negalia?”

  1. Rytis I parašė:

    Sakoma, kad kvailybė neturi ribų. Panašiai ir politkorektiškumas, kaip palygint dar nesena idėja/teorija, gimusi kažkur ten amerikoniškuose universitetuose, vis dar ieško savo panaudojimo sričių bei ribų, kurios intensyviai plečiamos vos ne fanatiškai nusiteikusių šalininkų pastangomis. Todėl kartais gaunas nelabai net protu besuvokiamos perturbacijos. Panašiai kaip kažkada marksizmas, – būdamas jauna ir novatoriška teorija transformavosi į komunistinį marksizmą bei buvo sėkmingai panaudotas bepročių ir nusikaltėlių savanaudiškiems tikslams. Sakyčiau politkorektiškumas nėra protinė negalia, – sugalvojo tai juk pakankamai nekvaili žmonės ir bei vadovaudamiesi irgi berods racionaliais motyvais. Tačiau kolkas gaunas vien administraciniais resursais valdomas mainstrymas, turintis neorevoliucionizmo arba – kaip įvardijo rašytojas Veleris – neorasizmo bruožų (mažumos diktatas daugumai). Gal tai net koks tai proto užkratas, užvaldanti idėja, nepripažįstanti alternatyvų, nes atseit – galima tik taip ir ne kitaip. Niekas negali pasakyti, kas iš tokios idėjos gali išsivystyti dar poros dešimtmečių, kaip jokiais tyrimais neįrodysi mobilaus ryšio saugumo, – tai parodys tik laikas.

    P.S. neseniai teko girdėti, kad nekurios mažumos jau sąvoką „lyties keitimas” linkusios perpavadinti į lyties korekciją. Sakyčiau irgi labai labai net politkorektiška, – nu bet šiaip neatitinka tikrovės – nes tai juk jokia ne „korekcija” 🙂

    • grumlinas parašė:

      Matai, gerais norais kelias pragaran grįstas. Ar tai kažkada buvo liberalizmas, degradavęs į liberastiją; ar tai tolerantiškumas, degradavęs į tolerastiją; ar tai demokratiija,pavirtusi dermokratija; ar tai marksizmas, degradavęs į bolševizmą; ar tai galų gale politkorektiškumas, tapęs politkonformizmu…

  2. scania parašė:

    Visų tavo paminėtų transformacijų autorius tas pats – valdžios ištroškęs veiklus tipas. Tas, kuris moka naudotis idėjomis savo naudai.

    • scania parašė:

      Čia atsakymas į Grumlino atsakymą, nepavyko padėt vieton.

    • grumlinas parašė:

      O galutinis tikslas – visuotinė lygiava. Kad visi vienodai sėdėtų mėšle.

      • scania parašė:

        Galutinis tikslas – būti lygiausiu iš lygesnių, kurie lygesni už lygius 😀

      • Rytis I parašė:

        Jo, negundo lygiavos variantas. Buvo. Kartais atrodo net, jog kadangi praeitas amžius buvo toks ypač nelabai estetiškai iliustruotas humanizmo idėjomis, todėl kažkas mumis kartu su visa demokratija (bei dermokratija) dabar kaip darželinukus už virvutės susikibusius vedžioja, ir įvairiausių dainų moko. O kiek vedžios, špyga taukota tai nepasakė, – kada vėl pirmas skambutis…

        • scania parašė:

          Lygiavos ir nebuvo 😀 Nebent tiems, kas nebuvo lygesni 😀

          • Rytis I parašė:

            Tada „lygesnių“ buvo kiek mažiau vien todėl, kad niekas neturėjo juodos spalvos auto 🙂 O reiškias, – ir lygių buvo daugiau 🙂