Feed on
Posts
Comments

Iš politologo S.Belkovskio interviu:
О.ЖУРАВЛЁВА: А вот здесь, простите, вам кажется, что насилие спровоцировали, все-таки, протестующие, а не другой приказ, данный силовикам, например?
С.БЕЛКОВСКИЙ: Нет, насилие спровоцировал Виктор Федорович Янукович, потому что он стал абсолютно невыносим. Отчасти его спровоцировала оппозиция, но не своим действием, а своим бездействием. Потому что когда в очередной раз на Майдане выяснилось, что у оппозиции нет конкретного плана взятия власти в ближайшие дни, радикальная часть протестующих сказала «Ну, всё, это уже больше невозможно. Тянуть эту резину больше невозможно. Сейчас пойдем, набьем всем рожу и тогда станет ясно, кто чего стоит».
Поэтому и Янукович, и оппозиция спровоцировали (Янукович – своими действиями, а оппозиция – своим бездействием) то, что происходило на улице Грушевского в последние дни.


Sakyčiau, įvykių apžvalga verta dėmesio

8 Responses to “Ukraina: veikla ir neveikla”

  1. jmlab parašė:

    Aš vis seku S. Razumovskį. Truputį pakeitė plokštelę, bet kalba vis įdomiau. http://www.youtube.com/watch?v=_d57E60hNU0

    • Rytis I parašė:

      Kam sekti tai, kas anksčiau buvo mažiau įdomu, bet kas (o stebukle) dabar pakeitė požiūrį? 🙂 Nors kartais teisingai sako šis saldafonas: milicijos, jėgos struktūrų pajėgos turi visą laiką atsinaujinti, bo pastovėjus porą parų prieš mitinguotojus (su vėliavomis, dainomis ir kt.) – jie DEGRADUOJA.

  2. Rytis I parašė:

    Įdomus tipas, tas Bielkovskis. Pristato save kaip „politechnologas pensijoje“. Kartais prabyla eilėmis, citatomis iš prozos, jam patinka gražios žurnalistės, tiesiog seilės teka, mėgsta visokius skambumus: berods šiame pat intervu teigė ne vien tai, jog Janukovičius pats sukėlė riaušes, tuom pasodindamas save į balą, o bet ir kad Timošenko save pati pasodino… Gudriai čia – ir gražu, ir iškart visi supranta, jog tokį kontraversišką samprotavimo posūkį gali padaryt tik aštraus proto žmogus 🙂 Kas be abejo, yra beveik tiesa. Šiaip, kiek supratau – nekuriuo metu jis visdėlto buvo Putino patarėjas ir kiek nemuilintų bei netikintų atseit negavęs nė cento iš valdžios, o juk savo veikalą apie tai, jog oligarchai užgrobs valdžią parašė kaip tik prieš Chodorkovskio įkalinimą… Patiko jo gal čia pat padarytas liūdnas reziumė: Putinas ir jo komanda yra ligoniai, nes jie gyvena ir šventai tiki visomis sąmokslo teorijomis. Bei patys jas kuria…

    • grumlinas parašė:

      Šiaip jis ma atlieka katės funkciją: nesvarbu, kokios spalvos katė, svarbu, akd ji peles gerai gaudytų. Tai ir Bielkovskis – pasisako ganėtinai objektyviai, nes reali kaltė tikrai krenta abiems pusėms: valdžiai ir oficialiai opozicijai, kurios iššaukė ekstremalus į gatves

      • Rytis I parašė:

        Gal ir taip. Beje, kai perkuosi dešrą, pirmas gabaliukas atitenka katinui. Bo jis šūdo nevalgo. Įdarbintas degustatorium, taip sakant 🙂

        • grumlinas parašė:

          btw – vakar teko pamatyti garsųjį nepriklausomą mitybos ir visų kitų dalykų ekspertą Vincentą Saką. mjooo… nujooo… gal reiks kokį mandagų įrašą padaryt 😉

    • jmlab parašė:

      Manau, svarbus faktas, kad jis tikras Berezovskio pusbrolis. Tai, nežiūrint to, kad giminė -nebūtinai bendražygis, jis atvirai pripažįsta, kad jis Berezovskio žmogus. Tai , jei ir buvo Putino patarėju, tai tik tada, kai Berezovskis tempė Volodią į prezidentus. O peles gaudo neblogai, nors Rusijoj jis autoriteto neturi, vien dėl tokių savo idėjų – пропагандирует идею перехода России от президентской республики к парламентской, возможно завуалированной в форме конституционной монархии, где царь-глава церкви, предварительно инициировав созыв Учредительного собрания.Вероятным претендентом на российский престол Белковский считал сначала Майкла Кентского, а впоследствии принца Гарри.(wiki)

      • grumlinas parašė:

        Na, Rusija – konstitucinė monarchija būtų gal aiškesnė, nei dabar, kur premejeras – pajacas, kaip ir Francūzijoje – kas žino francūzų premjero pavardę, a?;)