Feed on
Posts
Comments

Iš intrenetų:
Janukovičius norėjo Ukrainą sugrąžinti į 1937 metus, bet persistengė ir sugrąžino net į 1917…

14 Responses to “Apie Ukrainą vienu sakiniu”

  1. VyneTu parašė:

    Geras!

  2. Pričkus parašė:

    Taikliai. Bus blogai ten viskas.

  3. Taškas parašė:

    Jeigu tik chocholai tą košę virtų, patys ir išsisrėbtų. Dabar gi jiems stipriai “padeda“. Deja, ne vien tik moskoliai.
    Pagalba gal ir gerais norais, bet tikrai jais kelias pragaran grįstas.

    • grumlinas parašė:

      Už tai, kas vyksta šiuo metu Ukrainoje, atsako Janukovičius. Būtent jo atsisakymas ratifikuoti susitarimą su ES (o eurointegracija buvo vienas iš jo rinkiminės agitacijos ewsminių punktų) ir parsidavimas Kremliui yra viso šito bardako pradinis taškas, to nederėtų užmiršti.
      Kas kam ir kuo dabar padeda – pasimatys su laiku, nes pakolkas vyksta abipusis informacinis karas, kur su priemonėmis nesiskaitoma. Tiesą pasakius, aš dabar nieko prieš, kad opozicijai kas nors padėtų, nes Kremliaus patarėjų įtaka Janukovičiui labai jau ryški. Jis pradėjo ėjimą Asado keliu – matomai, Kremlius spaudžia opoziciją užgniaužti dabar, neduodant kilti ginkluotam pasipriešinimui

      • Rytis I parašė:

        Amžina dainelė. Atseit 17-aisiais revoliucija padaryta už vokiečių pinigus, 68-aisiais Čekoslovakijos revoliucija už amerikonų pinigus, – o žmonės tai šiaip, ne prie ko. Net jei kas ir finansuoja judėjimus prieš valdžią, revoliucijas, – manau dažniausiai tai nėra pagrindinė priežastis, pagrindinė priežastis – žmonių nepasitenkinimas esama tvarka. Taškas, beje, manau, turėtų prisiminti ką vienbalsiai šaukė visi mūsų laikraščiai sekančią dieną po mitingo šalia A. Mickevičiaus, 1987 metais: atseit, Amerikos ir kitų kapitalistinių šalių finansuojamos reakcijos jėgos nori sugriausti mūsų socialistinę visuomenę ir t.t. ir t.t… Jei sąmokslo teorijų mylėtojas paslysta ant banano žievės, tuoj pradeda šaukti jog bananai tai užpirkti už ČŽV pinigus.

        • Taškas parašė:

          Pamenu tą unisoną. Tai nebuvo nieko naujo, jau buvome matę tuos visuotinus pasmerkimus. Net režisūros kažkokios nereikėjo, tik komandos FAS. Bet tai buvo VIS TIK kitoje epochoje.

          Dabartiniais visuotinės demokratijos laikais galvoju – kaip elgtųsi kokios tikrai demokratinės šalies valdžia tokioje situacijoje, kai demonstruotojai, (jų gal 10 tūkstančių) darytų maždaug tai:

          -statosi palapines, barikadas be miesto valdžios leidimo
          -užima vyriausybinį pastatą
          -valdžios atsiųstus tvarkdarius (policininkus) apmėto akmenimis ir degiomis medžiagomis, padega ne vieną uniformuotą specialia apranga pareigūną
          -reikalauja labai paprasto politinio veiksmo – visos valdžios atsistatydinimo.

          • grumlinas parašė:

            DEMOKRATINĖ valdžia pasielgtų teisingai, išvaikydama tą bardaką. Kaip kad buvo Vilniuje sausio 16d.
            Ukrainos atveju demokratinės valdžios neturime, o tik oligarchų statytinį, išdavųsį savo rinkėjus, besirūpinantį savo išlikimu, kad tik jo familija spėtų dar daugiau prisivogti, ir vykdantį represinių įstatymų priėmimo bei taikymo politiką
            Tarp mūsų, mergaičių, analogijos: 1970ieji, Mudžbūras Rachmanas, Rytų Bangladešas, Indijos-Pakistano konfliktas, Muhti-bakhini partizanai, sponsoriuoti Indijos etc.itd.

            • Taškas parašė:

              Iš ten žiūriu – traktorius, prieinu artyn – arklys.

              De facto taip, de jure – ne visai. Nes Ukrainoj buvo gi rinkimai, gal su padirbinėjimais, bet ES pripažinti, nes gi ką tokį kvietė Vilniun?! Diktatorių ir uzurpatorių ten visokių gi nekviečia tokion kompanijon. 🙂

              Čia dabar kaip anais laikais – paskutinis argumentas – a u vas negrov viešajut.

            • grumlinas parašė:

              Tuo metu, kai jį kvietė, drakoniškųjų įstatymų dar nebuvo. Ir akcijų su žmonių aukomis nebuvo. Ir vandeniu žmonių minusinėje temperatūroje nelaistė.
              Davose Azarovui nedavė tribūnos – psio, praktiškai persona non grata.

        • grumlinas parašė:

          Skaitau prokremliškus blogus – nu fain, jau siūlo ir išmesti JAV pasiuntinį, ir jau rado kažkokį amerikoną, kuris viskam vadovauja

          • Taškas parašė:

            Kremlius – dar geriau sako:

            Ушаков подчеркнул, что, в отличие от глав других государств, которые выступают с различными призывами к примирению и урегулированию ситуации в Киеве, Россия сохраняет подчеркнутый нейтралитет.

            „У нас подчеркнутое невмешательство“, – сказал он.

            Помощник президента добавил, что это вовсе не значит, „что у нас нет контактов, нет различных представителей там, в том числе самых высоких“. „Они есть“, – заверил он.

            vat, tiaip, kremliniams piršto geriau burnon nekišt, liksi ir be galvos 🙁

            • grumlinas parašė:

              Nu taip, išorinis neutralitetas visai nieko atrodo. Kaip ir Sirijoje – išoriškai neutralūs, o ginklus desantiniais laivais gabena. Nors – šitoje vietoje aš Rusiją palaikau – visi,kas tik naikina islamistus, daro gera mūsų civilizacijai. Istgoriniu aspektu, be abejo

          • Rytis I parašė:

            Šiaip jau informacinis karas Rytai-Vakarai, arba „kontroliuojama demokratija“ prieš paprastąją demokratiją turi labai nevienodas sąlygas. Nes kontroliuojamoje visos masmedijos (išskyrus internetą, ir tai tik pakolkas) yra kontroliuojamos, visi fondai ir visuomeninės organizacijos uždusintos (bo – užsienio agentai). Tuo tarpu sakykim kad ir Lietuvoje – yra dešimtys rusiškų atseit visuomeninių organizacijų, kurios gauna dešimtis milijonų eurų per metus tiesiai iš Putino administracijos, per kažkokį ten „Ruskij mir“, bei kurios čia daro daro ką nori. Demokratija, tsakant. Kažkada žurnalistai bandė aiškintis pas juos pačius, kiek gi jie gauna finansavimo – visi vadovai apie tai net kalbėti atsisakė.