Feed on
Posts
Comments

Apie referendumą/us

Vakar ryte per M1+ išgirdau, kad referendumas dėl numylėtos Lietuvos-Tėvynės žemės nepardavimo prakeiktiems euro-inostrancams vistik įvyks, nežiūrint Konstitucinio Teismo paaiškinimo, jog tai prieštarauja Lietuvos susitarimui su Europos Sąjunga. Na ką gi – sveikinu budulių elitą, sugebėjusį įvaryti Lietuvą aklavietėn. Ir dar labiau sveikinu Lietuvos ūkininkus, kurie budulių laimėjimo atveju greičiausiai galės pasakyti „atia!“ 25 milijardams litų paramos iš ES fondų. Nes ESas pasielgs labai paprastai – „Jūs nenorite laikytis susitarimų žemės ūkio srityje – mes taikome finansines sankcijas žemės ūkio srityje“. Ir galės buduliai laimingi stovėti prie savo apžėlusių apleistų žemių ir didžiuotis, kad krūtai padarė euro-insotrancus… Lyg tie europiečiai miniomis pasileis Lietuvon pirkti žemės, kad ją, susipakavę į dėžes, išsivežtų į savo britanijas ar ispanijas. Be abejo, buduliai pareikalaus, kad mūsų politikai važiuoti Briuselin ir ten išsireikalautų ypatingų sąlygų Lietuvai-Tėvynei, tik kad mes ten niekam neįdomūs tol, kol nesusitvarkysim savo ūkio pagal ESo reikalavimus. Psio, diskusija baigta, laikas ruoštis iš pradžių moralizavimu, paskui sankcijoms, paskui žėsim, ką buduliai aiškins ūkininkams. Popkorno siūlau pasiruošti, cirkas bus įdomus.
Tiesą pasakius, jei jau norim išsispardyti užpakalius, tai mūsų valia, ir bentkiekmąstantieji turės paklusti nėkieknemąstančių valiai – tokia ta demokratija.
Šiaip kur kas įdomesnis kitas organizuojamas referendumas – dėl parašų, reikalingų referendumo paskelbimui, sumažinimo nuo 300.000 iki 100.000, t.y. mechanizmo refrendumų pagalba manipuliuoti valstybe sukūrimo. Sakote, tauta neprabalsuos tokiuose staigiai suorganizuojamuose referendumuose už valstybei pavojimgus dalykus? Nu-nu… trudovikus ar paksoidus Seiman įbalsavo, va Paksą net prezidentu išrinko, taip kad politinės kultūros en masse net požymių nepastebėta. Taip kad už pigesnį rusišką gazą irgi prabalsuoti galima. Deja 🙁
Na, o pabaigai taip sau, politinės paspekuliacijos. Referendumininkai iš esmės susiorganizavo į kažkokią struktūrą. Beveik esu tikras, kad sulauksim valinsko klounų ar violetinio blūdo tipo partijos atsiradimo prieš pat sekančius rinkimus. Klounai nepasiteisino, ponia Neringa išnyko miglose, Ūkio banko partija taip ir numiro be veiklos požymių, reikia naujo juodojo arkliuko, kuris nusiurbtų balsus nuo tradicinių partijų ir jos būtų priverstos snargliuoti koalicijas su visokiais svieto perėjūnais.
Tai va, tiek žodžių Šventos Evangelijos šįryt, broliai beigi seserys 😉

50 Responses to “Apie referendumą/us”

  1. scania parašė:

    Iš viso žemės pardavimo idėja yra baisi.
    Na, hansas ar juhanas jeį nusipirks – nieko tokio. Bet galimybė ant Lietuvoje pirktos žemės statyti mečetes ar dar geriau – al kajedos sporto stovyklas mane rimtai gąsdina.
    Rusai drąsiai gali nusipirkti pusę Lietuvos ir iš savo žemių ištrenkti kitas tautines mažumas.
    O ir protėvių kovos ginant savo žemę tam, kad galėtume pardavinėti – keistas reikalas.
    Pinigai, aišku, svarbu. Bet vistiek jų daugiau netinkamose rankose – mes bet kokiu atveju pralošim.

    • grumlinas parašė:

      Norint statyti mečetes – reikia projektą suderinti. Kur kas paprasčiau, kaip kokioje Francūzijoje ar Brtanijoje, nusipirkti nenaudojamą bažnyčią ir, numušus kryžius, iškelti pusmėnulius.
      Protėvių žemė gynėme nuo tų, kurie ją ne nusipirkti, o tiesiog pasijamti norėjo, jei ką.
      O kad mes pralošim – tai mes visad pralošiam. Tiesiog reikia įvertinti, kokio dydžio saldainis lieka po pralošimo 😉

      • scania parašė:

        Valdininkai mus saugo nuo korupcijos, šešėlio, ir kitų negerovių. Saugos ir nuo žemės pirkėjų, katrie ją naudos prieš mus.
        Štai kas baisu… 🙁

        • Rytis I parašė:

          Kolkas valdininkai taip ir daro. Dabar jie mus „saugo“ nuo linkusių apeiti įstatymą banditų-žemvaldžių, tame skaičiuj ir svetimšalių – nes šitie gali daryti ką nori. O vat nuo įstatymą gerbiančių „hansų“ saugoti nereikia, – jei jam pasakyta kad žemės pirkti negalima – jis nepirks. Vienžo, valdininkai kolkas saugo mus nuo paprastos ir aiškios tvarkos, kuri būtų privaloma visiems.

    • jmlab parašė:

      Ar čia ponuli rimtai, ar biški trolini :; ?

      • scania parašė:

        Gerieji vakariečiai mus laiko trečiarūšiais – pažiūrėk, ką gamina sau ir ką tose dėžutėse parduoda mums, todėl ir mūsų žemę gerbs taip pat.
        O trolint paskubėkim, tuoj trolikus pakeis tramvajai, beliks tik tramvajint… 🙁

  2. Voldemaras parašė:

    ….va matai, jei Maidane talžo vargšus berkut’o pareigūnus – tai demokratija, o jei 300 000 pasirašo(gal net ir suklaidinti) – tai buduliai ir atmatos…DEMOKRATTIJA…:)

    • grumlinas parašė:

      Problema yra ta, kad YRA bendri susitarimai su ES žemės pardavimo klausimu. Ir jei mes norime būti ESe gerbtinais partneriais – mes PRIVALOME laikytis bendrų susitarimų, o ne žaisti demokratinius žaidimus „mes va šitą pripažįstam,o va šito – ne, bet pinigus jūs vistiek mums atiduokite, o paskui eikite nx“. Kaslink buduliškos demokratijos – nemėgstu, kai žaidžiama žymėtomis kortomis, ir tie populistai, kurie organizuoja tokius referendumus, puikiai tą žino, tačiau taip sau gaminasi politinį populiarumą ir, greičiausiai, mes juos tikrai pamatysime per sekančius rinkimus.
      P.S. Man tas žemės pardavimas nėra prie širdies, tačiau aš suvokiu, kad jei norime žaisti krepšinį – privalome laikytis krepšinio, o ne futbolo taisyklių.
      P.S. Kai Londone ar Atėnuose irgi talžo riaušių policijos pareigūnus – tai irgi demokratija, teisingiau, jos grimasos. Šiaip Kijeve pirmas demonstrantus talžyti pradėjo Berkutas, jei ką. Akmenys ir Molotovo kokteiliai atsirado mėnesio aktyvios Berkuto veiklos, kas liudija apie didelę ukrainiečių kantrybę. Tarp kitko, panašiai buvo ir Sirijoje – taikios demonstracijos laipsniškai peraugo į netaikias būtent dėl valdžios neadekvatauis elgesio, o į ką tai pavirto dabar – puikiai matome.

      • Voldemaras parašė:

        Betgi Briuselio biurokratai irgi nesilaiko į ES stojimo sutarties sąlygų -pav. dėl žemės ūkio išmokų Lietuvos ūkininkams…

        • grumlinas parašė:

          O gal greičiau mūsų valdžiauninkai nesugeba suruošti popierių tinkamai? Šiek tiek esame įsivėlę į pasėlių deklaravimo reikalus, tai ten mūsiškiai tikrai šikną judina nepakankamai

          • max parašė:

            šiaip tai estai ir dar dYdelė Eurosojūzo šalių dalis savo konstotucijose visai nenumatę tokio briedo kaip referendumas ir nieko – gyvena ir nedemokratais nevadinami.

  3. VyneTu parašė:

    Gal sumažinimas iki 100 000 Lt. pajudins „sofademokratus“ ir „gykoliberalus“ ir padidins atsakomybę visų ir tame tarpę tų, kurie mano kitaip? Nesėdėkime tik prie kompų ir nesėkime pykčio savo bloguose, vien todėl, kad kiti irgi turi nuomonę ir poziciją, kurią stengiasi įgyvendinti, bet ir ateikite ir pareiškite savo nuomonę svarbiais/klastingais ir etc. klausimais! Manau, kad didesnės dalies visuomenės pilietiškumo ir aktvumo augimo šalies demokratijai nepakenks. O jei sėdėsim apkiautę, tai mūsų, kaip piliečių vertė demokratijoje, grašio verta.

    Antra, kai „problemos spuogas“ neišspaudžiamas laiku ir nedezinfekuojamas, išauga rimtos votys, todėl vieniems apsimesti, kad problemos kitai daliai visuomenės nėra ir nieko neveikti, tolygu toliau sėkmingai tęsti violetinių ir kitų marginalų atsiradimą. Tai tik pasekmė tokio elgesio, kai problemos nesprendžiamos laiku ar aplamai viešai ignoruojamos.

    Dėl žemės pardavimo. Aš už laisvą pardavimą žemės tiems, kurie ją dirbs ir mokės mokesčius į Lietuvos biudžetą. Su rimta saugiklių sistema, adekvati Vakarų Europos šalių žemės ūkio veiklos reguliavimui.
    Dėl gąsdinimų paramos netekimu, tai atleiskit, tai tik mūsų pačių išmislas, savigąda. Jie taip pasielgs, manau, ES prasidės destruktyvūs procesai labai nenaudingi pačiai ES.

    Be to referendumas dar neįvyko ir gali neįvykti, jeigu iki jo bus priimti reikalingi įstatymai ar jų pataisos, sprendžiantys žemės pardavimo problemas. Viskas Seimo, Grybauskaitės rankose. 🙂 Sukitės. Ir žmonėms nereiks balsuoti to klausimu.

    • grumlinas parašė:

      Nu jei tas 100k kvorumas bus priimtas – pirmas referendumas bus dėl lenkų kalbos paskelbimo antrąja valstybine kalba, o jų gyvenamuose rajonuose – pirmąja. Aišku, jie bus negyvai užbalsuoti, bet užtai kiek tuščio vyksmo… 😉
      Iš tavo lūpų Dievui ausin apie reikalingų įstatymų ar jų pataisų priėmimą.
      Kaslink ESo represijų – mes galime tapti savotiškomis pussyriotįmis šiuo aspektu – pavyzdys, kaip baudžiami ES atskalūnai, kad nepasipiltų grandininė referendumų, atmetančių bendrą ES politiką, reakcija 😉 Duokdie, kad taip neįvyktų

    • jmlab parašė:

      Aš asmeniškai, nemanau, kad kokie nors saugikliai apskritai reikalingi. Tai tada gal visas investicijas uždraudžiam, kad užsieniečiams netarnauti? Man juokinga, kai R. Paulauskas pareiškia, kad, oi, kaip blogai , kad telekomas švedų, o ne lietuvių. Aš „vergauju“ užsienio kapitalo įmonėj (ne Teo) ir džiaugiuosi. Oi , kaip džiaugiuosi , kad nereikia vergaut lietuviams.
      Bet tie saugikliai aišku geriau, nei referendume nubalsuotų prieš pardavimą. Juos po truputį protingėjant (liberalėjant) galima palaipsniui pašalint…

  4. Rytis I parašė:

    Vakar national televizija klausinėjo gatvėj – už ar prieš žemės pardavimą? Viens rėžė tiesiai, tarpuakin: aha, JIE užgrobs mūsų žemes, o MES turėsime jiems vergauti!!! Mdas.. būras nebenori vergauti: jis gauna pašalpą, gauna kompensaciją, jis laisvas, kaip… Ir išvis, – skelbiam referendumą – grąžinti kolūkius, viskas turi būti MŪSŲ!

  5. VyneTu parašė:

    Parašiau 100 000 Lt… 😀

    Nemanau, kad Stikliniame Babilone netgi labai garsiai rėktų, nes ši struktūra ir taip dabar ant snarglių laikosi ir vidinių draskymųsi reiktų išvengti.

    Tada tas lenkų kalbos referendumo vyksmas nebūtų tuščias, o gera proga parodyti Tomaševskiui vietą, ar ne? Bet jie (jo veiklos šeimininkai ir sponsoriai Lenkijoje) patys tą supranta, todėl tokios dovanėlės mes negausime.

    Aš matau vieną realų kelią – rimtą, greitą ir atsakingą darbą, priimant reikalingas pataisas ir tą rimtai išviešinant paaiškinant visuomenei priimamus ar priimtus sprendimus. Ir tada viskas bus gerai.
    Tai būtų gera proga ir valdantiesiems pasikelti dar reitingus, pateikti kaip visų laimėjimą, kad va matote, kaip mes galime gerai ir teisingai dirbti. Taip, klydome, neneigiu, bet labai pasistengėme ir pasitaisėme!
    Atlyžtų nepatenkintieji? Tikėtina. Priimtumėt ir Jūs? Manyčiau, kad irgi nieko prieš. Taip ir judame link susitarimų, o ne auginame neapykantos vilką.
    Ačiū 🙂

    • grumlinas parašė:

      Mūsų valdžiauninkijos pagrindinis bruožas – aklai vykdyti kiekvieną Briuseliaus nurodytą glupstvą, nesivarginant paaiškinti paprastais žodžiais paprastais žmonėms „kas, kodėl, kas iš to“. Davė Briuseliaus Politbiuras parėdymą – ir mūsiškiai iškart „Vperioood k pobede kapitalizma!“ Tuo pačiu nesivarginama išaisškinti ir esminių dalykų, kurie turi viršenybę virš Lietuvos įstatymų. Iš to ir visas šitas buduliškas blūdas su referendumu, jo organizatoriams puikiai suvokiant, kad tas rezulatats yra niekinis ESo atžvilgiu, bet vistiek generuojant sau reitingus.
      A propos – galiu garantuoti, kad jei referensdumo rezultats bus „neparduoti!“, tačiau Seimas, remdamasis įstatymais, atmes tą sprendimą – organizatoriai lėks skųstis į Europos arbitražą ar kas ten tuos klausimus tvarko,nes puikiai žino, kad to arbitražo sprendimai privalomi ESo narėms 😉
      Šiaip vienas pozityvus dalykas iš to ruošiamo refrendumo – valdantieji dar turi laiko užsiimti tautos švietimu. Jei jie tą sugeba…

      • Rytis I parašė:

        Švietimą būtų galima pradėti nuo neilgo sąrašo: realūs žemių savininkai arba išsinuomavę 99 metams, įskaitant tuos pačius aplinkvaldžiažmogius su giminėmis. VSD tikrai tokį turi. Aūūū! Įtariu – plaukai nuslinktų, ir ne vien būrams. O bet kaip tik todėl valdžiai švietimas nėra tokis nepavojingas, todėl bus geriau kaip visada, eilinį sykį ant seno arkliuko tuščiaskambės propagandos…

  6. Taškas parašė:

    Taigi, taigi, kaipgis… Bet tik keli klausimai :

    *Kodėl tieji saugikliai lyg šiol- per 10 metų- neįgyvendinti?

    *Kiek žemės jau yra nusipirkę užsieniečiai = UABai su 10000 Lt įstatiniu kapitalu?
    Jokia LR tarnyba – net VSD, kuriam prie Pilaitės statom naujus rūmus, kaina viršijančius Valdovų rūmų kainą, TO NET NEŽINO.

    * Kaip reikės tą jau nusipirktą per UABus žemę „susigrąžinti“? UAB – uždaroji akcinė bendrovė, taigi, akcininkai nežinomi.

  7. VyneTu parašė:

    1. Negi čia klausimas mums? Spėlioti ir ręsti sąmokslo teorijas. Kiek truks ir kur nuves politinės atsakomybės paieškos?
    2 ir 3. UAB akcininkų, sandorių informacija arba pas notarus arba Registrų centre.

    _______________________-
    Vien tik žemės sklypui būdingų pirkimo-pardavimo sutarties sąlygų nėra daug. Paprastai pardavėjui
    reikia žinoti visus bendrus dalykus, kurie taikomi perkant ar parduodant bet kokius daiktus. Viena iš
    pagrindinių žemės sklypo pardavimo sąlygų – pardavėjo nuosavybės teisė į parduodamą žemės sklypą
    ar jo dalį. Pardavėjas gali parduoti tik jam nuosavybės teise priklausantį žemės sklypą, o savo
    nuosavybės teisę jis privalo patvirtinti raštu ir įrodyti dokumentais. Neretai asmuo valdo žemės sklypą
    bendrąja nuosavybe, kuri gali būti dalinė arba jungtinė. Kai asmenys valdo sklypą bendrąja jungtine
    nuosavybe (dažniausiai sutuoktiniai), nė vienas iš jų negali parduoti sklypo be kito sutikimo. Kai
    asmenys valdo sklypą bendrąja daline nuosavybe, parduodami savąją dalį jie pirmiausia privalo, notarui
    patvirtinus raštu, pasiūlyti tą dalį išpirkti kitiems bendraturčiams tokiomis sąlygomis, kokiomis siūloma
    pirkti tretiesiems asmenims. Ir tik šiems atsisakius, asmuo savąją dalį gali parduoti tretiesiems
    asmenims.

    Kaip įforminamas žemės pardavimas?

    Žemės sklypas yra nekilnojamasis daiktas, todėl sutartis dėl žemės sklypo pirkimo-pardavimo turi būti
    notariškai patvirtinta. Notaras, tvirtindamas sandorius, užtikrina tarp atskirų subjektų susiklosčiusių
    teisinių santykių stabilumą bei garantuoja tinkamą jų įforminimą. Pardavėjas gali neturėti jokių specialių
    žinių apie žemės sklypo pirkimą-pardavimą, tačiau tai niekada nebus kliūtis parduoti nuosavybės teise
    valdomą sklypą. Notaro pareiga išaiškinti ir pardavėjui, ir pirkėjui visas sąlygas, kurios reikalingos
    sudaryti žemės sklypo nuosavybės teisės perleidimo sandorį bei užtikrinti, kad sutartyje būtų aiškiai ir
    nedviprasmiškai išreikšta sutarties šalių tikroji valia.
    Kas turi būti numatyta sutartyje?
    Žemės sklypo pirkimo-pardavimo sutartyje pirmiausia yra nurodomos sandorio šalys, t. y. kas
    parduoda ir kas perka. Sutartyje turi būti nurodyti duomenys apie patį žemės sklypą, kad būtų aišku, ką
    pardavėjas privalo pagal sutartį perduoti pirkėjui. Žemės sklypas privalo turėti nustatytas ribas,
    kadastro duomenis ir būti įregistruotas Nekilnojamojo turto registre. Parduodant žemės sklypą, sutartyje
    yra nurodomas parduodamo sklypo unikalus numeris, plotas ir vieta.
    Žemės sklypo pardavimo sutartyje turi būti nurodyta kaina. Gali būti nurodyta viso žemės sklypo arba
    sklypo ploto vieneto kaina, pavyzdžiui 1 aro ar 1 kv. m kaina. Jei kaina sutartyje nenurodyta, jos
    negalima nustatyti jokiais kitais būdais, o tokia sutartis yra negaliojanti.
    Sutartyje turi būti nurodyta pagrindinė tikslinė žemės naudojimo paskirtis, naudojimo būdas ar pobūdis,
    specialiosios žemės ir miško naudojimo sąlygos, žemės servitutai. Visos šios sąlygos ir įpareigojimai
    kartu su žemės sklypu pereina pirkėjui ir šis privalo jų laikytis. Visada prie sutarties turi būti pridėtas
    priedas – žemės sklypo planas.

    Taigi sandorių informacija arba pas notarus arba Registrų centre.

    • Taškas parašė:

      UABus, neteisėtai įsigijusius žemes bus ne taip paprasta patvarkyti. Kad tik netektų išsipirkinėt 🙁 .

      O sąmokslo teoriją tuoj indėsiu atskiru postu.

  8. jmlab parašė:

    Nežinau, kiek dešimtmečių turi praeit, kol pas mus ta demokratija atsiverstų gerąją pusę į viršų.
    Dabar mes pergyvenam kažkokią demokratijos paauglystę, kai visokie buduliai tą vargšę prievartauja visais galimais būdais.

  9. Taškas parašė:

    Šiaurės Jeruzalės sąmokslo teorija.

    Gal tai manipuliacijos žinomais ir išsigalvotais faktais :
    http://www.youtube.com/watch?v=df1OAwj71Fw
    Leninas paėmė iš JAV piliečių 10x 900000 dolerių, tvarkingai, su 5 procentų palūkanomis, sutartimi – pagal obligacijas – vekselius, dengiamais sklypais Kryme.
    Tokių įsigijo Ruzveltas, Ruzveltienė, Huveris ir kiti, o tai milijonai hektarų
    Kryme buvo įsteigti net 186 žydų kolūkiai
    Jų steigimui priešinosi Krymo totoriai, net fiziškai.
    Per Teherano konferenciją Stalinui Ruzveltas pasiskundė, kad jį žydai baigia užspaust, iškilo pavojus lendlizui
    Tarybiniai žydai suorganizavo dešimttūkstantinius mitingus, reikalavo išpildyti pažadus
    Vienžo – košė ir kaip reikiant prisivirta, Gordijaus net ne mazgas, o tikra mazgalinė

    Tad Stalinas labai paprastai ir jam būdingu stilium išsprendė:
    – Krymo totorius visus į Sibirą
    – žydų kolchoznikus irgi, tik vienon vieton – į Birobidžaną
    – Krymą atiduoti Ukrainai ( de jure), Chruščiovas čia tik vykdytojas.
    – ginklus tiekti žydams dideliais kiekiais, kad tie sėkmingiau sukariautų dėl Izraelio

    • jmlab parašė:

      Gal ten ir yra kažkiek tiesos. Bet mes čia nelabai galim tai patikrint.
      Daug svarbiau , kokias išvadas mes pasidarysim. Ar tai reiškia, kad turim pasirašyti prieš žemės pardavimą užsieniečiams, kad pas mus nepadarytų dar vienos Šiaurės Jeruzalės ?
      Aš manau, kad vienas kitas žydelis kaime tikrai nepamaišytų 🙂

      • Taškas parašė:

        Gal. Vienu metu gi buvo mūsų inteligentijos toks posakis – kiekvienas lietuvis turi turėti po savą žydą. Ir tai sakyta nepiktai.
        Šiaurės Jeruzalė.
        Izraelis gi TRIS kart plotu mažesnis už Lietuvą, o gyventojų jame daugiau negu DU kart daugiau . Ir kokių – pagal turtus, išsilavinimą, patriotiškumą, chitrumą galų gale.
        Aplink Izraelį – 100 milijonų arabų. Priešiškai nusiteikusių. Va, čia bendra – ir aplink mus – vieni priešai. 🙁

        Ir nepaisant to – aš už žemių pardavimą užsieniečiams, jei tas indomu kam.

        • grumlinas parašė:

          Žemėw, parduotos vakariečiams, tampa tam tikru mūsų garantu – jie stengsis jas išsaugoti ir darys įtaką savo šalių vyriausybėms galimo konflikto su matuška rasieja atveju

          • Taškas parašė:

            Taigi, taigi, kaipgis – parduodi vakariečiui, o anas pasirodo iš Kremliaus. 🙂

    • grumlinas parašė:

      Taip sau, pamąstymui apie tokių teorijų vertę:
      Krymas perduotas Ukrainai metai po Stalino mirties, kai premjeru buvo Malenkovas, kuris bandė pradėti TSRS reformas, bet labai greitai buvo nušalintas Chruščiovo-so-tovarišči

      • jmlab parašė:

        Reiktų patikslint, kad tuo metu Chrusčiovas jau buvo CK I sekretoriumi, ir kaip rašoma wiki, būtent jo iniciatyva vyko Krymo padovanojimas.
        Передача по инициативе Н. С. Хрущева Крымской области из РСФСР Украинской ССР «в честь 300-летия воссоединения Украины и России».
        Bet tai nieko nekeičia.

        • grumlinas parašė:

          Po Stalino mirties valdžią paėmė triumvariatas Berija-Crusščiovas-Malenkovas, greit Chruščiova su Malenkovu visiškai atsikratė Berija, o paskui Chruščiovas nubuksavo Malenkovą
          Anyway – Krymo perdavimas Ukrainai tikrai ne Stalino išmislas

      • Rytis I parašė:

        Krymas nevykdė žemės ūkio planų, suvažiavę ruskiai nieko neveikė. Chruščiovas, kuriam ŽŪ buvo svarbiausias valstybinis reikalas tada gal nusprendė – geriau respublikai perduoti, gal net Ukrainai su planais geriau sekėsi, o ir reikalaut bus iš ko…

  10. Rytis I parašė:

    Šiaip įtariu, kad čia iš tikro kaip visada: įkyriai peršamas burbuliavimas apie atseit išparduodamą Lietuvą yra niekinis, tai tik eilinis ilgėlesnės kombinacijos dalis. 300 000 parašų paprasčiau surinkti esant keliems klausimams, nes didelė tikimybė jog vienas iš jų bus artimas kiekvienam. O leisti-neleisti, – 90 proc. įstatymų pas mus gaunasi parašyti taip, kad galima labai paprastai juos apeiti. Štai Lietuvoj leidžiamas laikraštukas tiesiai šviesiai pasakoja kaip užsienietis tai gali padaryti bei kas padės apeiti įstatymą:
    „Практически в любой риэлтерской компании специалисты подскажут, как правильно оформить участок, чтобы у властей не было оснований отказать в его покупке.“
    http://www.nedelia.lt/vopros-otvet/zhurnalist/raznye-voprosy/17329-kak-inostrancu-kupit-nedvizhimost-v-litve.html
    p.s. Kuo daugiau draudimų – tuo daugiau džiaugsmo visokio plauko „konsultantams“. Kartais jie tuos įstatymus ir inicijuoja, nu kad dar daugiau džiaugsmo būtų 🙂 …

  11. Tomas Bikelis parašė:

    Grumlinai, primink prašau, kokias tokias sankcijas kravažadnas JeEs’as pritaikė vengrams: http://www.alfa.lt/straipsnis/15072267/Vengrija.uzdraude.uzsienieciams.isigyti.zemes.ukio.paskirties.sklypu=2012-12-23_23-10/

    • grumlinas parašė:

      Cituojam:
      „Išlyga, kuria siekta išvengti staigaus žemės brangimo ir užtikrinti, kad kainos pamažu pasivytų esamas kitose ES šalyse, įskaitant kaimyninę Austriją, turėjo nustoti galiojusi 2011 metais, tačiau buvo pratęsta iki 2014-ųjų balandžio pabaigos.“
      Va po 2014 balandžio pabaigos ir žėsim, ką darys ESas. Pradžiai, aisqu, bus moralizavimas, paskui turės imtis kažkokių sankcijų, nes kitaip ESas nebetenka prasmės, kai kiekvienas gali daryti ką nori

      • Tomas parašė:

        Nuskambėjo kaip Gorbačiovo verkšlenimai prieš subyrant sovietų sąjungai.
        Jei ES yra demokrakinė nepriklausomų valstybių sąjunga, o ne blogio imperija: niekas negali jos narių piliečiams drausti apsispręsti, kaip jie nori tvarkytis savo teritorijoje.
        Beje, nė vienas klausinėtas euroentuziastas taip ir nesugebėjo pacituoti stojimo sutarties straipsnio, pagal kurį negalėtume referendumu riboti žemės pardavimo užsieniečiams. Jau net nekalbant apie sankcijų skyrimo mechanizmo paviešinimą – taip kad visi šitie prietaiso Butkevičiaus ir visokių komjaunuolių Jukneičienių graudenimai apie neva tai galimas sankcijas tėra gąsdinimai naiviems ir neišsilavinusiems.

        • grumlinas parašė:

          Dar kartą kartoju – kad ir ką mes begalvotume apie ESą (o aš apie jį galvoju gana skeptiškasi, tačiau alternatyvos jam pakolkas nėra, nebent pats nori atgal į Kremliaus glėbį,o fantazijos apie neprigulimą savarankišką Lietuvą tėra idealistiniai kliedesiai), tai ESas visų pirma bando susitarti geruoju. Bet kai jama už kewšų – tai jama. Ką akivaizdžiai matome Ukrainoje – po pradinio europėnų pasimetimo, Janukovičiui atsisakius pasirašyti ketinimų protokolą, kai visi pradėjo giedoti apie Rusijos pergalę, dabar matome Janukovičiqus atsitraukimą visais frontais. Matomai, ESas kartu su JAV rado mygtukus, kuriais galima išgauti reikalingas pinkodų į Ukrainos valdančiųjų smegenus kombinacijas. Taip kad viskas tik laiko klausimas.
          O kaslink referendumo – briedas ir pinigų švaistymas, nes ir dabar tie užsieniečiai, kuriems reikia lietuviškos žemės, jos nusiperka per statytinius. Taip kad…

          • Taškas parašė:

            ES vienas tikslų buvo lyg tai atsvara JAV ekonomikai, ta prasme – prieš pernelyg didelį amerikonų įsigalėjimą.

            Lietuva ES turėjo galimybę padidinti savo galias – pasiekiant tokį visai realų dalyką – strateginė partnerystė LDK rėmuose, o tai 40 + 46 + 11 + 3 = 100 milijonų, taigi – jėga.
            Bet apsikakojo su pavardžių rašymu, gatvių lentelėmis ir kitomis nepaprastai svarbiomis nesąmonėmis. Netgi politikų pareiškimais – jokia partnerystė ES viduje nereikalinga.

            Janukovičiui toli ligi Kekoneno, betgi gavo iš Putino ir gaus iš Obamos po 15 milijardų USD.

        • Rytis I parašė:

          Tai vengrams dar anksčiau buvo sustabdytos išmokos. Dėl kitų dalykų, bet šiaip nekoks gal pavyzdys kitoms narėms. O šiaip jei yra kokia tai sąjunga, – bloga ar gera, ne vien popieriukas ale partbilieto – tai kokia ji nebūtų, o visi nariai berods privalėtų laikytis bendrų taisyklių. Mes nenorim juk, kad Vilniun plūstantys kiniečiai imtų įvedinėti savo tvarką? Bet vat lietuvis visada visur – nori būti pats gudriausias 🙂 Atseit MES Prancūzijoje, Italijoje, Anglijoje pirkom ir pirksim namus, žemę, palūdymius, o bet vat europiečiams Lietuvoje to pačio – jokiu būdu. Mes ją pardavinėsim tik dar už mus gudresniems rusams ir baltarusiams, nes jie nu tikrai žymiai chytresni už mus ir juolab už kokius ten nulėpausius hansus, kurie be įstatymo raidės išvis nieko nemato 🙂

          • Taškas parašė:

            TuSuRuSu buvome prie apsukriausių ir gal todėl – „Malenkaja Amerika“.
            Kad ir dabar reikia irgi žiūrėti pirmiausia SAVO marškinių rodo tiesiog pasibjaurėjimą jau keliantys Vakarų – pirmiausia JAV – primityvūs DVIGUBI standartai, demonstruojami kad ir štai tuo sakiniu:

            Valstybės departamento atstovai nepanoro komentuoti privataus diplomatų pokalbio, bet nepaneigė įrašo autentiškumo, tiesa, jie atkreipė dėmesį į tai, iki kokio žemo lygio nusirito Rusijos politiniai metodai.

            Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/rusijos-specialiosios-tarnybos-paviesino-pokalbi-kuriame-j-kerry-pavaduotoja-sako-f-ck-es-ir-kritikuoja-v-klycko-57-403817#ixzz2scl9Pust
            Follow us: @15minlt on Twitter | 15min on Facebook

            Ir tik nemanykim, kad į mus kas nors pasaulyje žiūri kitaip 🙁

            • Rytis I parašė:

              Turbūt Snoudenas visgi pamėtėjo FSBėšnikams vieną kitą maišelį kodų 🙂 O diplomatai visur vienodai atsipūtę, na nebaigę jie sovietinės virtuvės školos, negyveno visuomenėj kur atsitiktiniai žodžiai gali atsirasti popieriuose, ant tardytojo stalo. Ir prieš akis turbūt niekada nekabojo plakatas: „Nieboltaj, vrag slušajet!“ (Nepliurpk, priešas klauso)

            • Taškas parašė:

              Lai jie dabar išsiverčia, nes rusiškai vistiek neišmoks, va, šitą:

              http://ic.pics.livejournal.com/quillcraft/13449910/47844/47844_original.jpg

          • grumlinas parašė:

            Va būtent – mes TEN pirkti nekilnojamą turtą ir žemę norim, bet ČIA to tai tikrai niekam neleisim

            • Taškas parašė:

              Būtent taip. :).
              Tik gudriai, tiksliau chitrai- lygiai taip kaip vokiečiai.
              Nors pas juos net 5 mln. turkų, bet lyg tai bežemiai jie.

            • Rytis I parašė:

              Chytrumas, arba anot Taško, apsukrumas – šiaip tai tik elementarus nesąžiningumas. Kaip jei tarnautojas imdamas kyšius jaučia savo išskirtinį „gudrumą“ bei pateisinantis tai tuom jog – juk čia ne sau – savo šeimai, vaikučiams tsakant 🙂

  12. liuka parašė:

    as per sunkiai kovojau ,kad atgauciau savo zeme ,kad man visokie „sliuziai“ nurodinetu ka as galiu daryt su ja .ir pirmenybe teiksiu tam kuris man uz ja pasiulys didziausia kaina.ir tikuios kad tai bus ne Lietuvis.taip pagerindamas motyvuotu mano tautieciu socialine gerove.ir sestadieni nebeeinu i ukiniku turgeli pirkt ju uzaugintos produkcijos.nes jie visi remia referenduma.o as uz sveika konkurencija.

    • grumlinas parašė:

      Nu tu čia ant ūkininkų nevažiuok taip griežtai 😉

      • liuka parašė:

        uzteks tu toleranciju ir gailescio.ir verksmu ,kurios tesiasinuo „sugriove agropramonini kompleksa“ iki „vaje vaje i Lietuvos zemele gviesiasi turtingas Holsteno alaus gerejas“ ;-).kadangi sias aktualijas matau tesiogiai( Tevai savo gyvenimo saulelydi smagiai leidzia kaime ) ,galiu susidaryt tikra sio referendumo klausymu vaizda.