Feed on
Posts
Comments

Apie atkaklumą

Nei tai užbaigiau, nei tai įpusėjau straipsnį apie LEGO. Kadangi tai mano mėgstama tema, tai gavosi per storas, reiks ko gero jį dietinti 😉
Mane visad stulbina LEGO įkūrėjo Ole Kirk Kristiansen atkaklumas siekiant tikslo – gaminti tik gerus žaislus. Atkaklumas, kuris pavertė daržinę su keliais darbininkais pasauliniu žailsų gamybos gigantu, o LEGO kaladėlė tapo XXa. žaislo simboliu. O firma iki šiol tebėra Kristiansenų šeimos rankose.

One Response to “Apie atkaklumą”

  1. Taškas parašė:

    Vien dėl to, kad nieks neparašo inkišiu savo trigrašį:

    Neginčydamas fakto, jog LEGO tikrai tapo XX amžiaus žaislo simboliu – subrendusio socializmo metais netyčia Maskvos parduotuvėje DETSKIJ MIR beveik be eilės* gavau čekoslovakišką rinkinį KONSTRUKTOR.

    Superinis žaislas penkiamečiui sūnui buvo tasai rinkinys – lego tipo kaladėlės + mechanikos elemetai – sliekinės pavaros, krumpliaračiai įvairių matmenų ir paskirties- net kampiniai etc etc etc. Galima buvo susikonstruoti net veikiantį pvz. kraną.

    🙂 – *nes kainavo brangokai – gal net 15 medinių rublių, o tai du ARARATO buteliai arba trys- keturi paprasto šnapso arba 25 pokeliai KOSMOS arba 50 pokelių KĄSTYČIO arba 35 litrai benzino etc)