Feed on
Posts
Comments

Medžiaga pamąstymui

Taip sau, mąstau garsiai: po „referendumo“ Kryme rezultatų paskelbimo paros bėgyje Rusijos kariuomenė šturmuos UKrainos kariuomenės bazes Kryme (bo tai jau tipo „okupantai“). Dar vienos paros bėgyje Rusija turėtų įsiveržti į Ukrainos rytinę dalį, kad „apginti“ „skriaudžiamus“ rusakalbius (susirėmimai ten jau organizuoti).

9 Responses to “Medžiaga pamąstymui”

  1. Rytis I parašė:

    Jo, situacija rutuliuojasi ne dienom o valandom, kaip vaikiškam kaleidoskope – pasuki ir naujas vaizdzelis… Tik prieš porą savaičių pilietinio karo galimybė atrodė kaip vienas liūdniausių scenarijų, dabar gi ir karinė intervencija ant nosies. Pragmatiškai ekonominiu požiūriu rytinės Ukrainos apskritys Putleriui reikalingos kaip kraujas – ir Krymo aprūpinimas, ir karinė Ukrainos pramonė, iki tol bendradarbiavusi su Rusijos gamyklomis. Krymas be tų apskričių lieka pilnai išlaikomas putlerinio biudžeto. Matematinis skaičiavimas, kurį turi atlikti tas beprotis – kame didesni nuostoliai – išlaikyti Krymą vieną ar „prijungti“ prie jo dar porą apskričių bei turėti didelius nuostolius tarptautinėje aplinkoje. Klausimas nevienareikšmis dar ir todėl jog tarptautinė sandrauga berods vis dar neapsisprendė dėl galimų tolesnių sankcijų, – nieko konkretaus, todėl matematiškai antrasis gali atrodyti teisingesnis… Nieko gero, vienžo.
    Šiuo atžvilgiu įdomus įvykis Lietuvoje. Nelabai pastebimas, bet ateity galintis sukelt rimtų pasekmių, ypač santykiuose su numanomu priešu: sulaikė tankistą kuris dalyvavo Sausio 13 įvykiuose prie bokšto. Po tiek metų – pirmas sulaikytas… Pasirodo anas daug sykių lankėsi Lietuvoje, turėjo ilgalaikę vizą, bet sulaikė kaip tik dabar – galimai net plataus masto karinių operacijų išvakarėse… Na taip, formaliai viskas čiki-piki, o bet šiaip nesuprantu tokių „sutapimų“, greičiau panašu į eilinį pakištuką 🙁

    • Taškas parašė:

      Būtent pakištukas. Panašu, kad meistriškai parinktas. Priedo gal tai iš „mano tanko“ – iššovusio 3 kartus. Mačiau jį savo akimis, nuo jo tikrai nieks nežuvo, tik gal viens kits neprigirdi viena ausim.

  2. Voldemaras parašė:

    Tai va, dabar bus pretekstas ginti tautietį(kaip 1940 metais). O šitą daryti tai jie moka…

  3. Taškas parašė:

    O man atrodo, jog kremliniai pasielgs kitaip. Lai būna kurį tai laiką tie ukrainiečiai okupantai. Sieks kokios nors sutarties, reikalaus tuos paskandintus laivus pasiimti ar dar ką nors sugalvos. Ir … neįvedinės NAUJŲ savo pajėgų, tų 30000 pilnai pakanka.

    Maidano karštos galvos padarė nedovanotiną klaidą, gal net išprovokuoti kremlinių su rusų kalba. Negana to, daro naujų su visokiais ten Muzička išsišokimais. Lyg nežinotų šiuolaikinių filmavimo galimybių.

    • Rytis I parašė:

      30 000 pilnai pakanka „apsaugoti“ rusakalbius Kryme, bet per mažai norint išgelbėti visos Ukrainos „nuskriaustuosius“ 🙁 Todėl turbūt bus siekiama platesnių provokacijų, susidūrimų ir susišaudymų, kaip šiąnakt Charkove. Nelabai tai panašu į pilietinį karą – greičiau masinės diversijos prieš kaimyninę šalį. Bet net jei pilietinis – norint palaikyti ugnies temperatūrą rusai turės pajungti vis daugiau reguliarios kariuomenės, – reiškias intervencija į kontinentą…

  4. Taškas parašė:

    Gelbėt gali ne rusakalbius, bet visą Europą. Nuo naujo Černobilio.
    Vakar Solovjovo laidos epizodus lygiagrečiai su filmu mačiau, unisonu visi kartu su europarlamentaru iš Latvijos varė.
    Kažkokių aiškių nesąmonių nemačiau, gan įtikinama propoganda, pirmiausia apie Vakarų žiniasklaidos dėka vakariečių užzombinimą.
    O apie atominę elektrinę vos už 500 km nuo Maskvos kalbėjo Jermolnikas (tas cyplionok tabaka)

    • Rytis I parašė:

      Propaganda as default turi būti įtikinama, – kitaip tai ne propaganda 🙂
      Kažkas sakė: Pikčiausia tai, jog informaciniuose karuose visada pralaimi tas, kuris sako tiesą. Nes jis apribotas tiesos ir gali sakyti tiktai tiesą, tuo tarpu melagis gali pliurpti ką nori… 🙁

      • Taškas parašė:

        Visi dar atsimenam laikus, kai net įjungtas prosas prakalbdavo „politiškai teisingai“. Kažkaip kartais atrodo, kad tas kartojasi vėl, tik viena pusė varo vieną giesmę, kita – kitą. Jokio vidurio.
        Pasirodo, toks durnas ne vien aš ant Lietuvos. SVOBODA .Mėgstamiausia Anatolij Streliannyj laida, ir ką girdžiu – newdisident iš Elektrėnų parašė “ а то ваше радио мне все больше напоминает программу «Время»“.
        Streliannyj atsakė tikrai gerai.
        Tame pusvalandiniame tekste tai – trečia pastraipa nuo „Следующее письмо: «Много вас слушал, но никогда не думал что буду писать…“

        http://www.svoboda.org/content/transcript/25297095.html

        • Rytis I parašė:

          Nežinau, kaip su įjungtais prosais, o bet kai visą laiką įjungta zombiadėžė – rezultatai gali būti žymiai baisesni nei nuo visko kartu – alkoholizmo, rūkymo, kokakolos, mėsainių, kalbėjimo mobiliakais, žemės pardavimo užsieniečiams ir t.t. „Politiškai teisingai“ kalbanti zombiakepurė, pats trumpiausias:
          https://www.youtube.com/watch?v=oxyPHin-d2o
          Yra daugiau – raktiniai žodžiai „Лидия Аркадьевна“