Feed on
Posts
Comments

Pamąsčiau, kad tai buvo vienas beprasmiškiausių dalykų, kuriuos teko stebėti:
1) „balsavimo“ rezulatas buvo žinomas iškart po to „referendumo“ paskelbimo, o žongliravimas skaičiukais yra įprastas dabartiniam Kremliaus režimui;
2) Krymo likimas tapti Rusijos provincija buvo žinomas iškart po masinio „nežinomų“ kareivių pasirodymo Kryme;
3) pasaulio reakcija – nepripažinti „referendumo“ rezultatų ir jo pasekmių – buvo žinoma po JTO Saugumo tarybos posėdžio.
Taip kad tuščias laiko gaišimas ir pastangų švaistymas. O galutinis rezultatas, kad ir tolimoje perspektyvoje, aiškus – Vakarai, nežiūrint fokiečių ir frabcūzų išdavikiškų veiksmų, vistiek bus priversti, spardomi šiknon amerikiečių, pradėti lėtą Rusijos smaugimą. Nes Kremliaus našistų agresyvūs veiksmai kelia pavojų ateities pasauliui.

26 Responses to “Apie Krymo „referendumą“ 2”

  1. scania parašė:

    Viskas, net ir spardymas šiknon, yra žinoma iš anksto. Ir vis viena sprendžiančios galvos nesprendžia. Mistika.

  2. max parašė:

    Na taip dabar pagalvojau, sakysim, kompaktiškai gyvenantys Krymo totoriai suregia savo referandumą, kad nenori priklausyti Rusijai, bet nori ikurti nepriklausoma Krymo totorių respubliką. Pagal dabartinius Putkos pasisakymus lyg ir teisėta, ar ne? Ot būtųlinksma.

  3. Rytis I parašė:

    Rusai po limpiados, paralimpijados spektakliuko pasidarė dar vieną spektaklį-kaukių-balių sau ir savo didžiarašiskiems rinkėjams. Viena niekaip nesibaigianti šventė, panašėjanti jau daugiadienes. Tęsti galima ir toliau – spektaklius su kaukėtais žaliaisiais žmogeliukais galima rengti ne tik Sočyje, Kryme, o bet pavyzdžiui Estijos Narvoje – ten „referendume“ sudalyvautų turbūt būtų dar didesnis procentas nei Kryme, dar daugiau džiaugsmo ir didesni reitingai. Kai prasideda daugiadienės – pasaulis ir aplinka nebe taip svarbu, svarbus „patarėjas“ pridūmytoj virtuvėj ir bei kad gastronomas užsidaryti nespėtų. Keista, bet ir pas mus, – nors berods dar neprisijungėme prie bendros šventės virtuvėje, – o jau atsiranda tiek „apsvaigusių“, kad vakarykštį spektaklį lygina su 91-ųjų referendumu Lietuvoje. Turtinga fantazija, škias, – po trečio, penkto ar septinto puslitriuko – nors gal geriau jau tada iškart eilėmis rašytų…

    • grumlinas parašė:

      Aloyzičius irgio pradėjo balių nuo saro srities demilitarizavimo. Paskui Austrija, Klaipėdos kraštas, Sudtai, Bohemija… Paskui dar smagiau buvo, kol Tūkstantmetis Reichas baigėsi po 12 metų egzistavimo. Tiesiog apžiojo daugiau,nei sugebėjoa atkąsti, nors atrodė visai čiki. tas pats ir našizmui galų gale bus – Putleris buvo konstruojamas nuo 1999ųjų, 13 metų skaityk, o pakaitalo jam nėra, t.y. sistemos degradacija po jo išėjimo garantuota.

  4. Voldemaras parašė:

    Iš pasaulinės klasikos: jei valstybė varo žemyn- pavojus, kad liaudis „subantavos“. Tada
    valdžiažmogiams reikia pradėti nacionalistinę isteriją, arba bet kokiu pretekstu pradėti karą su mažiau pavojingu kaimynu.Kartais tai pasiteisina…

  5. Taškas parašė:

    Vakarai vietoj to, kad rypauja apie masiškus pažeidimus neteisėtame referendume, verčiau patartų Ukrainai, kaip VEIKSMINGAI apsigint nuo sekančio Putino žingsnio – federalizavimo ir pasinaudojant betvarke užimti strategiškai svarbius Krymui TECHNINIUS įrenginius.

    Kiek žinau, net vanduo Krymui dabar tiekiamas tik iš Ukrainos. Tad tiesiog būtina nedaleisti, kad koks karštakošis neišsprogdintų/neatjungtų/negrąsintų. Jau nekalbant apie dujotiekį į Europą.
    O tie karštakošiai jau privirė pakankamai košės, su rusų kalba pirmiausia.

    • grumlinas parašė:

      Vienintelė VEIKSMINGA gynyba dabar – stumti Rusiją lauk iš civilizuotų valstybių tarpo.
      O kaslink Ukrainos – IMHO šiuo metu bandoma apraminti btent karštakošius, kurie jau susiruošė sprogdinti vamzdynus, nes nemati kito būdo atsikeršyti

      • Taškas parašė:

        o ką sakau? Dujotiekį grasinO sprogdint ne koks piemuo, o Jarošas – būsimas kandidatas į prezidentus.

        Nedaiena, kaip tą Rusiją išstumti lauk. Nebent mintyse.
        Kaip tik traukti, kiek įmanoma aiškinti, kiek tasai Krymas rusams eiliniams kainuos – antrą olimpiadą, antrą Čečėnijos kasmetinį pinigų kapšą, dideeeelį be to etc

    • Rytis I parašė:

      Ukrainos pirmaeilis siekis turėtų būti suvaldyti situaciją kontinente, o ne Krymo blokavimas, vamzdžiaus sprogdinimas ar kas dar panašaus. Dabar toks įspūdis, kad Ukrainos valdžia vis vienu žingsniu atsllieka nuo Rusijos veiksmų. Net rusų kalbos įstatymo sustabdymo projektas – greičiau tai buvo ne priežastis protestams rytuose – tai buvo tik pretekstas, jei ne šis tai būtų kitas…

      • Taškas parašė:

        Kad tik vienu žingsniu. Ir tik Ukraina.
        O rusų kalbos įstatymas – tik didžiausias priešas tą galėjo dabar tą padaryti. Arba – didžiausi kvailiai.
        Geresnės dovanos Putinui aplamai tur būt ir sugalvot negalima.

        • scania parašė:

          O gal ten ne dovana Putinui, o jo darbas?

            • Taškas parašė:

              Tie +100 tai Putino kremlinių analitikų specų darbui?
              kagebėšnyko LiliPutino chebros ir sėbrų 🙁

              Deja, bet tenka sutikti 🙁 karti piliulė.

            • Taškas parašė:

              P.S. Liaudis pati išrašė receptą:

              – Сахалин? Алло?
              – Здеся, здеся.
              – Что решили?
              – Все хоросе-до, все хоросе-до. Горосуем.
              – Что голосуем? Чего вдруг?
              – К Японии переходим, да, всеобщим тайным горосованием.
              – И как разделились голоса?
              – Никак не раздерирись. Единограсно к Японии.
              – Против есть?
              – Есть, есть, японаци против, но уже позадно, мы уже присоединирися

            • Rytis I parašė:

              🙂 🙂

            • grumlinas parašė:

              Ajooo, šitas geras 🙂

  6. scania parašė:

    Kažkodėl manom, kad dešinieji negali naudotis ultrakairiaisiais, kairieji dešiniaisiais, o didžiarusiai nacionalistais. O vaikystėje, jei nepasiekdavom patraukti supynių, tai pastumdavom jas.
    Mokėdavom atbulą veiksmą.
    Taip ir Putinui Murza tinka, ir Maidano radikalai…

  7. max parašė:

    Taip ir Putinui Murza tinka, ir Maidano radikalai… alia,piderastai jie! tik siaip ant lietuvos valdzios nereikia varyti! putinieriai ir kiti radikalai istorijos lauzan!

  8. max parašė:

    В кафе „Elefant“ вошел Штирлиц. „Это Штирлиц, сейчас будет драка,“- сказал один из посетителей. Штирлиц выпил чашечку кофе и вышел. „Нет, – возразил второй посетитель, – это не Штирлиц“. „Нет, Штирлиц!“- закричал первый. И тут началась драка
    cia tipo geras!

  9. max parašė:

    nu jo! nelabai,bet ar tas juokelis neatspindi siandienines lithuyanios status quo?

  10. Rytis I parašė:

    Štirliecas ne(be)aktualus. Ech, dar Čiapajevas…
    Anekdotas Nr.1: Griaužinienė vel Kijeve. Padės Ukrainai „techniškai“ bendradarbiauti su ES, kai ji pasirašys sutartį. Juodas.
    Anekdotas Nr.2: Rusijos kanalas rodo – kaip reikia susivynioti į baltą paklodę, gulti prie bordiuro ir šliaužti link kapinių (taip mus jau mokė):
    https://www.youtube.com/watch?v=egBHLMR8ldI

  11. max parašė:

    kokia Lithuyinia,tokie ir anekdotai: juodi-black humor! rusijos kanalizacija v.s. lietuviskus! ruskiai turetu gauti i kaulus! putikanis jau seniai numires!