Feed on
Posts
Comments

…putlerizamas ar laisvė. Trumpas bet išsamus L.Ševcovos straipnis:
Крымский «референдум» начал отсчет нового времени. И для России, и для окружающего мира. Давайте только уточним, что дело вовсе не в попытках Москвы возвратить Крым. Никого в Кремле не волнуют права «русскоязычного населения»—ни в Крыму, ни на Юго-Востоке Украины. Проблема престижа для Москвы также скорее вопрос второстепенный. Так в чем же дело? Да в том, что в Кремле, видно, осознали исчерпанность самодержавия. Украина, выйдя на Майдан, стала для Кремля одновременно и фактором предупреждения, к чему все идет, и поводом для того, чтобы попытаться остановить неизбежное. И вот что мы получили в итоге российской агрессии против Украины.
1. Россия отныне оказалась в международной изоляции, последствия которой нам всем (как обществу, так и элитам) еще придется ощутить. При нынешнем руководстве Россия уже никогда не будет членом западных мировых клубов. Правда, Россия может основать свой клуб, и есть два претендента на членство в нем — Северная Корея и Венесуэла. Китай и Иран скорее всего попытаются держаться подальше от российского лепрозория.
2. В Украине российская власть попыталась уничтожить Майдан как альтернативу самодержавию, внутри России и по всему постсоветскому пространству. Зачистка Майдана как Абсолютного Зла стала ее превентивной стратегией выживания.
3. Отныне путинская Россия может существовать только как милитаристское государство, которое неумолимо движется к тоталитаризму со всеми его прелестями.
4. Кремль больше не опасается войны как способа решения своих проблем и шантажа западной цивилизации.
5. Больше нет оснований надеться на мирную трансформацию самодержавия — сверху и через раскол элит. Все российские правящие элиты несут ответственность за возврат России в прошлое и за то, чем этот возврат будет сопровождаться.
6. Российская интервенция в Украине ставит либеральные демократии перед выбором: либо принять путинский миропорядок, в котором больше нет «красной черты», либо возвратиться к стратегии сдерживания России. Запад не хочет первого и опасается второго. Но выбор сделать придется.
Результат возвращения России в прошлое заранее известен. Как был заранее предопределен и результат крымского референдума. Неизвестна пока цена, которую мы заплатим за этот исторический экскурс.

18 Responses to “Pasaulis turės rinktis:…”

  1. scania parašė:

    Nu, izoliacija… Mes ištikimai teberiamiam Putiną. Prekės ten važiuoja – net per galvą verčiamės, kad tik įtikt. Viljikai važiuoja, verslo investicijos…
    Žodžiai yra viena, bet veiksmai – tai jau kur kas kita! 😀

    • grumlinas parašė:

      Duok laiko… Kitas dalykas – Vakarai pakolkas taiko sankcijų soft-versiją tipo pirštuku niu-niu, kad abi pusės galėtų, jei kas, vėl draugiškai apsikabinti. Mastysim, ką prikliedės Putkeris šiandien

      • scania parašė:

        Tai aš ir sakau – kol vakarai imsis sankcijų mes šaltu veidu galim kolaboruot su okupantu.

        • grumlinas parašė:

          Aha. Jei okupantas norės su mumis kolaboruotis, o ne tiesiog prie sienos pastatyti.

          • scania parašė:

            Turbūt neaiškiai pasakiau – kalbu apie dabartį. Kol žodžiais rėmėm Ukrainą – verslu rėmėm Rusiją. Vežėm sūrelius, kad okupuodami Krymą nepraalktų.

  2. Rytis I parašė:

    Nu taip, visi kaltina Putlerį ir valdančiąją elitą. Teisingai. Ir vizų jiems neduoti, neleisti niekur, tegu Kryme perkasi plavkes. Nors galima kitaip žiūrėti – gal Šengeno vizą reiktų duoti kas trečiam ruso-turistiko, nes tik tiek yra nepalaikančių imperialistinę politiką? Nekorektiška… bet veiksminga. Šiaip ar taip, o bet visus „nuopelnus“ pripaišyt vien Putleriui su jo patarėjams manau, neteisinga. Ir kas iš to, sakykim, jog kokios elitinės ponios neišleis ir užblokuos jos turtą? Taigis verslą užsieniuose suka ne ji, – jos sūnelis… Naivūs tie vakariečiai…

    • grumlinas parašė:

      Obama yra numatęs sankcijuoti ir užsankcijuotus politikus remiančius verslininkus, tiesiog IMHO pakolkas jie pamažu testuoja, kad Kremliaus atrama pradės traškėti

  3. Taškas parašė:

    Norint prieš Putin’ą sukovoti, jei tai daryti rimtai, reikia nestandartinių ėjimų.

    Vakarai gi net nesuprato, kad jo iš reitingai iš tikrųjų pakilo, kai jis, nevyniodamas žodžių į vatą, vis dažniau panaudoja žinomą „a u vas negrov vešajut“. O iš tikro gi „vešajut“ tarp mūsų, mergaičių, šnekant.

    Dabar gi – varys Putin’as a la “ a karavan idiot“, juolab, kai tokios baisios tosios sankcijos. Tad ir reakcija atitinkama – a la „a vaska slušajet, da est“

    Šioje konkrečioje situacijoje reiktų staigiai pastatyti ANT KOJŲ Ukrainą. Be Krymo – tai tik pralaimėtas mūšis. Ukrainą gali dabar išgelbėti va kas:
    DIDŽIULIAI PINIGAI + YPATINGAI GRIEŽTA JŲ PANAUDOJIMO KONTROLĖ.

    Naujas Maršalo planas, kuris, beje, buvo ne ekonomistas, o kariškis, generolas toks gal vienintelis gavęs Nobelio TAIKOS premiją. 🙂

    • grumlinas parašė:

      Nėra Maršalų ant Amerikės nūnai.. 🙁

    • Rytis I parašė:

      Maršalo planas šiaip buvo skirtas karo pasekmėms likviduot bei griuvėsius atstatyt, o čia – gamyklos stovi, darbo jėgos pakanka. Vienas tokis visus apvogė, skolų pridaugino – o dabar visu pasauliu vėl gelbėt? Tai tuoj vėl visi „maršalų“ užsinorės ir be galo taip… Reikia padėt, ir nemažai, bet tai ne Maršalo planas o ir šiaip patys turi suktis, – jei vėl į burną dabar vakarams žiūrės – vėl tas pats bus. Nachaliavnus pinigus vogt paprasčiau, tą ir mes žinom 🙁 Na taip, kontroliuot reikia. Šiaip išvis neįsivaizduoju – ten juk kiek dabar neduosi – viskas skolom padengti išeis…

      • Taškas parašė:

        Taigi, kad Ukraina dabar Vakarų ir Rusijos frontas. Žūtbūtinis. Jeigu Vakarai iš tikro norėtų Putinui bent rimtą pendelį įkalti, tai skaičiuojant milijardais USD,
        prie Maidanui jau atseikėtų 5 ar 9 (berods, tiek įvardina Putin’iečiai ) dar:

        *12 iškart iš žadėtų …Putin’o – tai būtų pensijos, algos ir kitas pravalgymas
        *15 kiek vėliau, iš praėjusį mėnesį žadėtų Obamos
        *15 – pagal tikslines programas šįmet
        *15 – pagal tikslines programas kitąmet
        *15 + 15+ ???
        ****************************
        Summa summarum – Daaaauuug laaaabaaaai 🙁

        * Pagrindinis, SVARBIAUSIAS dalykas – Kijevo valdžiai kad užtektų patikimų KOMISARŲ visose institucijose, kurie neleistų išvogti daugiau negu 5 procentus.
        **Ne mažiau svarbu, kad Vakarų konsultantai/patarėjai/eksperdai neišvogtų daugiau 5 procentų.

        Utopija, brangi be to be galo ? 🙂
        Taigi, kad taip. Deja. Todėl tasai Putin’as ir toliau mus visus 3,14-vos. 🙁

        • Rytis I parašė:

          Pridėk skolų dar berods 140 mlrd $…

          • Taškas parašė:

            Skolų berods 50, kartą net išsigandau, kad tiek pat, kiek mūsų. Po to tik daėjo dimensijos USD ir LTL

            Kakoj skirtum. Esmė ne čia. Nėr jau nei generolo Maršalo, nei Prezidento Reigano, užtat yra Putin’as, darąs tai, kas jam patinka.

            Ir – begalė pasipiktinančiai bezdančių vandenin 🙁

  4. Retrogradas parašė:

    Straipsnis teisingas ir vakarams pasirinkti aišku reikės. Bėda tik ta, kad pas juos tai labai ilgai užtrunka ir kol jie rinksis mūsų gali ir nebelikti. Todėl rinkti ir spręsti turime patys, kiekvienas asmeniškai… pilietinę gynybą pvz.

    • grumlinas parašė:

      Taip, kiekvienas turi apsispręsti. Nors mane, ko gero, jau įrašė į proskripcinius sąrašus 😉