Feed on
Posts
Comments

Apie laisvę

Žvelgdamas į pasaulį, matau nuolatinę kovą tarp dviejų požiūrių į laisvę. Vienas iš jų teigia, kad žmonija pražus be aiškaus vadovavimo, tad visos jos laisvės turi būti apribotos ir įstatymizuotos, ir taip atsiras Gėris. Kitas pusė teigia, kad viskas turi būti leista, ir žmonės gali elgtis kaip pavianų banda, ir taip atsiras Gėris.
Šiaip viskas yrA labai paprasta, jei suvoksi dvi aksiomas:
1) Elkis su kitais taip, kaip nori, kad su tavimi elgtųsi kiti;
2) Tavo laisvė baigiasi ten, kur prasideda mano laisvė.
Psio, paprasta, ar nea? Ar vistik sudėtinga?
P.S. O įstatymų vistik reikia. Tiems, kurie šitų aksiomų neįsisavino.

8 Responses to “Apie laisvę”

  1. Taškas parašė:

    Aha, teoriškai viskas paprasta. Ribas demokratijoj nustato balsavimas,referendumas.
    Du vilkai ir avinas balsuoja, kas šiandien pietums 🙁

    Tai civilizuotame, laisvame pasaulyje, o čia- kas darosi pas kruvinąjį diktatorių:

    http://www.1tv.ru/news/social/259055

  2. Rytis I parašė:

    Čia kaip šeimoj – du barasi, o likusieji kenčia. Dalis šaukia, atseit, kas neuždrausta, – tas galima. Kiti atsakydami į akibrokštą pasiruošę uždrausti viską, kas dar neuždrausta ir dar daugiau. Kenčia gi tie kas šiaip nelinkę net gal dalyvaut batalijose ir bei į kurių teises-laisves nuolat kėsinasi iš abiejų karingųjų pusių 🙁

    • Taškas parašė:

      Uždrausti uždrausti :). Kablelio nereikia- ta prasme – drausti drausti, tfu, drausti uždrausti, na … uždrausti draudimus.

      • Rytis I parašė:

        Uždrausti drausti – misija neįmanoma 🙂 Valdžia mažai paveiki mūsų mintims ir norams 🙂 O be to, – draudimą, taisyklių griežtinimą, baudų didinimą palaikys 99 % rinkėjų. Valdžioj juk tie patys žmonės – linkę kontroliuoti, mokyti, auklėti ir dominuoti. Tik norai tam valdžiavyriui dešimtkart hipertrofuoti, bo iš aukštibių jam kaip ir aišku – tik jis nematomomis gijomis realiai valdo plačią šalį ir tik nuo jo pasisakymų Seime kažkas itin priklauso… Šiaip tai ne politinė, greičiau žmogiška problema:
        „…atrodytų, kam mes laikomės to, kas mus kankina? Pasirodo, taip nutinka dėl mūsų noro viską kontroliuoti, kuris gerokai apsunkina gyvenimą. Kaip tai pasireiškia? Tuo, kad tikimės, jog kiti žmonės elgsis taip, kaip mums atrodo geriausiai, todėl ir skubame prieštarauti, nurodinėti, tikėtis, reikalauti, ginčytis, valdyti, kritikuoti.. Kai emocijos aprimsta, suprantame, kad gal ir nevertėjo konfliktuoti, gal ir teisus buvo žmogus, bet emocingai mestos frazės neduoda ramybės.. ir gana ilgai, kol jų neužgožia kiti nemalonūs prisiminimai.“
        http://www.ruvi.lt/2011/07/18/paleisti-situacija-ka-tai-reiskia/

    • grumlinas parašė:

      Ponai pešasi – mužikams kuodai lekia 😉

  3. scania parašė:

    1. O jei tas kitas – tolerastas?
    2. Jei jis su automatu, tai mano laisvė visai maža?