Feed on
Posts
Comments

Manau, kad…

…visi, kas turi bent kiek sveiko proto, turėtų praignoruoti birželio 29d. referendumų karuselę. Bo:
1) tie, kas nori brangios Lietuvos žemelės – jau seniai jos prisipirko sočiai patys ir per statytinius. Tiesą pasakius, visas šitas kipišas su žemės nepardavimu užsieniečiams man smirda Lietuvą užvaldžiusių kelių bankų sąmokslu – Lietuvos ūkininkai neturi lėšų plėtoti moderniam žemės ūkiui, tad priversti skolintis iš bankų, užstaytydami žemę ir taip patekdami amžinon bankų vergijon. Tuo tarpu užsieniečiai, įsigiję žemės, verslą vykdys patys arba naudosis nebūtinai Lietuvoje veikiančių bankų paslaugomis. O tai jau beveik nusikaltimas, ania? 😉
2) tipo kuo daugiau referendumų, kuo kvailesnių ir dažnesnių? 100000 dundukų parašus surinkti kažkokiam briedui svarstyti už mūsų visų pinigus kur kas lengviau nei 300000 bent kiek susigaudančių, ania? nu-nu, ačiū, man su tuo nepakeliui.


Taip kad boikotas, boikotas ir dar kartą boikotas jums, gehbiamieji tovahiščiai referendumų organizatoriai! P.S. Ir dar – šitie du referendumai man smirda mūsų pietvakarių kaimynu, beje. Nes cirkas su referendumu t4ra skirtas priešpastatyti Lietuvą ir ES.

12 Responses to “Manau, kad…”

  1. Siaubas parašė:

    Net jeigu ir visi draugiškai prabalsuotų už žemės nepardavinėjimą ir kitus punktus – nieko nepasikeistų.
    Šiuo metu didieji Lietuvos koncernai masiškai steigia asociacijas ir taip apeidami bet kokius konsoliduotų plotų apribojimus perka ištisus tūkstančius hektarų žemės ūkio paskirties žemės. Aiškiai ruošdamiesi pakilsiančioms kainoms po leidimo pirkti įsigaliojimo.
    Draudimai parduoti žemę reikštų milijardinius nuostolius oligarchijai, ko tiesiog nebus. Bus koks konstitucinio teismo išaiškinimas, ar įstatymai perrašyti, bet žemė bus užsieniečiams parduodama.
    Dėl Rusijos – gal ir styro čia ausys, bet per daug jau kredito yra jai kredito teikiama. Afrikietiškų apimčių korupcija ten nieko neleidžia dorai padaryti. Atitinkamai, kai norima kur nors inicijuoti visuomenės pokyčius, yra išleidžiami šimtai milijonų, o rezultate – atvažiuoja Gazmanovas ir Vingio parke įvyksta kažkoks neaiškus jomarkas. Jeigu tai būtų pilnai rusiškas sąmokslas, ant jo ryškiai matytųsi nuo šlapiankės taukuoti Putino pirštų antspaudai.

    • grumlinas parašė:

      Ar bus draudimas, ar ne – kam reiks, tas ir pirks. Norimais kiekiais. Tai gal geriau bent žinoti, kas, kur ir kiek perka?

  2. Taškas parašė:

    Taigi, taigi, kaipgis. Kad tik tokie cirkai dėtųsi ant Lietuvos… tas referendumas dūmais išsisklaidys, vasara padės valdžiaunykams…

    Dabar putojasi i amžini teisieji -„dešinieji“ Kubiliaus asmenyje dėl Uspaskicho neliečiamybės. Jau ar ne 4 metai teismai vyksta. Byla dėl milijonų litų. Net dešimčių milijonų. Ir niekam nesvarbu – IŠ KUR TIE MILIJONAI?

    Kas paneigs, kad ne iš Kremliaus vienas kitas milijonas??????

    Ar koks tuzinas vienas kitas personų iš 141?

    • grumlinas parašė:

      Nesvarbu, ką kas žino – svarbu, ką galima įrodyti. Teisinės valstybės (be bajerių) didžiausias pliusas ir minusas – žinai, kad jam vieta kaliūzėje, bet įrodyti nusikaltimo nesigauna

  3. Kleki Petra parašė:

    Kaip senas nepartinis liberalas pažiūrose darau išimtį ir pritariu, kad su žemės klausimais ne individai turėtų apsispręsti, čia kaip sakė Šveikas reikia “ kariškos“ tvarkos…Tik va Galvos turi gerą marketingą atlikti, kad ne kokie šlėktos ar dar nežinia kas susipirktų, kaip šiandien nieks nežino kas po uab-ų iškabomis ar “sofininias“ tautiečiais ūkininkais supirkinėjo? Imponuoja Gedimino išmintis pasikviesti mūsų ilgamečius kaimynus, gerus pirklius ir reikalų vadybininkus XIVa. Lietuvon. Jei ne aloyzovičiukai su savo nusikaltimais tautoms – gal jau dabar vietoje kolchozų turėtume kibucus, nebūtų degradavę daug žemdirbių, dirbtų žmonės, augintų košerinius gyvulėlius, gautų pastogę, maistą, drabužius, išlaikymą senatvėj, nereiktų engti už mažą atlygį samdinių latifundininkams ir nesmirdėtų vikingų auginamomis kiaulėmis kaimynams.
    O va dėl parašų skaičiaus mažinimo palaikau eksministerį Šimašių ir kt. minties brolius liberalus – nereikia tiek jų daug prie mūsų tiek mažai ir dar mažėsiant, reikia laisvės žmonėms skleisti savo siūlymus, kurie bus racionalūs tie taps valia. Tai kaip būti ar nebūti ? Kaip rodą išspręsti?

    • grumlinas parašė:

      Nzn – man pradžiai norisi bent kiek didesnio mūsų brandumo referendumiškais dalykais, o paskui galimybės referendume spręst – leisti dirbti prekybcentriams sekmadieniais ar ne? kaip kokioje Šveicarijoje

  4. robertas parašė:

    Gaspadaoriau, o aš būsiu referendume. Dzen man ten pateikti balsavimo punktai. Svarbiausia, kad aš savo išsakyta nuomone galėsiu įtakot savo krašto valdžiauninkų kryprį. Grybas, Qubilas ir Landsbergis bijo tokių pasireiškimų. Ir tu parodei silplnybę tautos teisei spręst ko reik Lt ir ko nereik. Blin, kai tauta per referendumą pasakė, kad mums AE nereikalinga, kokio velnio grybas su svita apsimetė durneliais?
    Per paskutinius rinkimus tas pats grybas surinko mažiau balsų ir gavo teisę pyst protą visai Lietuvai ? Kur teisybė?
    Man tai nepatinka ir aš noriu, jog už iš mano algos atskaičiuotą duoklę valstybinės institucijos elgtūsi atsakigai. Jei ne – Maidanas viešas arba tylus. Grybams rinktis 😉

    • grumlinas parašė:

      Nzn, kiekvienas turim po nuomonę. Aš išdėsčiau savo supratimą, pats savo 😉
      Kaslink valdančiųjų – tauta parodė, kas ko vertas. Kas gavo mažiau balsų, kas daugiau – bet visi dabr žino, kas ko vertas, ir darysis išvadas. Kurios gali būti mums tiek į naudą, tiek į nenaudą.

      • robertas parašė:

        Tas ir baisiausia, jog tauta per paskutinius prezidento rinkimus parodė „valstybinius prioritetus“ 🙁
        Šitas referendumas pagal viską turėtų žlugt, bet nebūsiu Moze, palauksiu išvadų. Svarbiausia, kad pats padarysiu tiek kiek man leidžiama. Visa kita Aukščiausiojo valioje.

        • grumlinas parašė:

          Kažkada tauta parodė „išmintį“, išrinkdama perzidentu Paksą. Total fault, ania? O kas šįkart buvo geresnis pasirinkimas nei JEDG? Rimtai, nes kiti kandidatai IMHO buvo kas fault, kas total fault.
          Kaslink žemės užsėdimo referendumo – jis žlugo vien sugalvotas, nes reikia ne bukai drausti, o chytrai neleisti.
          Kaslink galimybės 100000 budulių suteikti teisę mus svarstyti klausimą „prie ruso geriau buvo“ – man asmeniškai lietuviai pakolkas tauta, nesuvokianti atsakomybės už galimas greitukiškų referendumų pasekmes

          • robertas parašė:

            Žemini tautą, vienok, gaspadoriau. Tame tarpe ir mane. Aš esu Lietuvoje ir pagal galiojančius Konstitucijos straipsnius turiu teisę spręst kas mano kraštui reikalinga, kas ne. Aš negaliu vertinti savo tautos atsakomybės lygmenio, tad ir pačio paprašysiu susilaikyt nuo savo tautiečių žeminančio komentaro.
            Iš kitos pusės apie savo vietą Lietuvos padangėje spręsiu po 2014-06-29 referendumo – ar ant žirgo išjot, ar Breiviką pakviest.

            • grumlinas parašė:

              Žeminu? Na gal ne žeminu, bet (vėl pasikartosiu, kad) netikiu, kad mums užteks išminties nepasikabinti ant populistinių politikierių ar išvis politinių klounų stumiamo briedo. Pilietinės visuomenės pas mus tik daigai, deja… 🙁
              P.S. Ir turiu negerą įtarimą, kad iš šitų referendumų organizatorių turėsim dar vieną Drąsiaus kelią. Duokdie, kad klysčiau