Feed on
Posts
Comments

3 LEGO moterys

Radau įdomią greit pasirodysiančio LEGO konstruktoriaus apžvalgą. Regis, nieko ypatingo, tačiau:
1) Konstruktorius sukurtas ne pagal LEGO dizainerių idėjas, o vienos iš AFOL’ių;
2) Konstruktoriaus idėjos autorė žinoma, skirtingai nuo tunto anonimiškų LEGO dizainerių;
3) Ir kas svarbiausia – šiame konstruktoriuje yrA 3 minifigai (kas tikrai puiku) ir nė vieno automobilio (kas fantastiška), o visi 3 minifigai yrA moterys.
Kas kažkiek domisi LEGO, turbūt žino, kad LEGO pasaulyje vyrų:moterų santykis yra koks 20:1. Aišku, buvo laikas, kai minifigai išvis buvo belyčiai, paskui atsirado moteriškos šukuosenos, dar vėliau moteriškos raudonos lūpos (kai veidai ėmė skirtis), o paskui sijonai iki žemės. Tačiau visados egzistavo didžiulis moterų trūkumas, panašiai kaip Australijoje, kai ji dar buvop viso labo Britanijos kalėjimas.
Aišku, buvo bandymai feminizuoti LEGO (serijos Paradise ar Belville), tačiau tai nepadėjo iš esmės padidinti moteriškosios LEGO konstruotojų dalies. Ir tik dabar, paleidus Friends seriją, padėtis kažkiek, berods, pagerėjo, ir ją bandoma užtvirtinti Disney’s Princess serija.
Nors – pakolkas populiariausias produktas yra Ninjago 😉 Asmeniškai man – kaip ir nieko detalių aspektu, tačiau yra specializuotų dalių, kurios netinkamos bendrajam konstravimui.

Comments are closed.