Feed on
Posts
Comments


Tiesą pasakius, Kremlius padėjo nemažai pastangų, kad pasaulis pamatytų Rusiją būtent tokią

11 Responses to “Šiandieninės Rusijos įvaizdis”

  1. Rytis I parašė:

    Joo 🙂 Dyvų dyvai su tais separatistais. Tarsi nušoko kiton realybėn, o gal dar vis rekonstruoja praeitus karus – bet jau su realiais ginklais ir aukomis. Gal išvis ta mūšių rekonstrukcija – ne tik gražus spektaklis vaikams, o bet ir pavojingas žaidimas sužalotai nekurių suaugusių sąmonei? Vienas toks rekonstruktorius Girkinas, buvęs o gal ir esamas atseit FSB pulkaunykas (biografiją pats sau berods pasirašė, bo nieks nieko patvirtinti negali) šandien skelbia visuotinę privalomą mobilizaciją. Arba „vaduoji“ dumbasą – arba sušaudymas. Ir tribunolas pagal 41-ųjų Stalino įsakymą „apie karinę padėtį“:
    http://postimg.org/image/gc8l4xbul/

    • grumlinas parašė:

      Jooo, ta rekosntrukcija su tikromis aukomis tai… Iš kitos pusės – pasimatė, kas yra kas Ukrainoje. Ir pamoka turėtų būti mums, kad Vilniaus krašte tokių rekonstrukcijų tikimybė nėra niekinė

      • Rytis I parašė:

        …nėra niekinė 🙁 Bo bacilos nešiotojų/vaikščiotojų kiekis kritinis, o bei atsiradus „teisingai“ temperatūrai pagal Celsijų bus daug sergančių 🙁 Netgi įtarčiau, jog pas mumi separatistų procentaliai gali būt kiek daugiau nei Ukrainoje. Galima ir su pavyzdžiais, nors jų kiekis neribotas:
        https://www.facebook.com/suportfrombaltic

        • scania parašė:

          plius masės nėra atsparios užkrėstoms idėjoms. Mases šitiek metų šeria melu, kad dar vieną melą prarys ir neužsprings.

  2. robertas parašė:

    Gaspadoriau, jei pats nelabai tiki tokiu vaizdeliu, kokio velnio viešini tai?
    O šiaip kuo toliau, tuo labiau Girkin/Strelkov man pradeda patikt. Aš tokius „svolačius“ vertinu už jų atliekamus profesionalius poelgius.
    Taip, tai anti UKR/EU/america persona. Taip, tai jo įtakos dėka Slavenskas patyrė daugiau ukr artilerijos ugnies nei reikėjo. Taip, tai dabar jis yra velnio atašė Donecke. Tuo pačiu tai yra gana patyręs ir išgarsintas karo specialistas dabartiniame konfligte Europoje. Duodu ką nors nukirs, bet jis visada laukiamas kukliose Bundesvero ar GB specukų profesinio tobulėjimo centruose.
    Man poxui jo „GRUšinė“ praeitis, prašau paminėt bent vieną atitinkamo lygio karo vadą Ukr pusėje, švarų, patriotišką, kurs savo karybos karjeroje pasiekė daugiau ? Aš jau patyliu apie Lietuvą – pas mus visi Krašto apsaugoje kieti, viena bėda karui nepritaikyti 🙂
    Gerai būt ant Lietuvos panašų karelį apturėt – tautinės vertybės atsiskleistų 146% efektyviau nei per referendumą paskutinį 🙂
    Taip kad, gaspadoriau, žaizdamas stereotipais, lauk ir opozicijos 😉

    • grumlinas parašė:

      Tiesą pasakius, vaizdelyje viskas nurodyta teisingai: ir sovietinė nostalgija, ir primityvus pravoslavizmas, ir valdžiasubinlaižė šūdasklaida, ir „žalieji žmogfeliukai“, ir putlerizmas.
      Kaslink Girkino – gal jis ne tiek protingas, kiek jo oponentai beviltiški, stebint UKR veiksmus. Nes UKR operacijoje kaip visuma neblizga. Kodėl? Ne tokiam karui ruošėsi, ne taip ruošėsi. Šiaip post-sovietinių valstybių kariškiai dabar turėtų ant greičio studijuoti karo Ukrainoje patirtį ir pradėti ruošti atitinkamas gynybois koncepcijas.
      O Girkino likimas nulemtas – kol Rusijai reikės destabilizuojančio veiksnio – tol jis gyvens.

      • robertas parašė:

        Pasikartosiu: kas šiandien Ukrainoje gali veikti efektyviau už Girkiną/Strelkovą?
        Kas Lietuvoje gali pasigirti ir užsitikrinti atitinkama patirtymi?
        Mano klausimai keisti, bet esminiai, jau nepykit 😉

        • grumlinas parašė:

          Na, nereikėtų iš Girkino lipinti Kutuzovo, kaip kad dabar daro Rusijos šūdasklaida 😉 IMHO jis tėra kalbanti galva, skirta pridengti nedidelės, bet efektyvios Rusijos karinių specialistų grupės veiklą. Nes sprendžiant iš to, kad maištininkai gavo sunkiąją ginkluotę – Rusija tyliai, bet efektyviai kišasi į įvykius.
          Lietuvoje niekas negali pasigirti sugebėjimais pastatyti savo minosvaidžius gyvenamųjų namų kiemuose, įrengti kulkosvydžių ir granatsvydžių pozicijas daugiaaukščių namų butuose ir ant stogų etc.itd. Lietuvos kariuomenė niekad neturėjo tokių užduočių, kokias atlieka Girkino gaujos, tad specialistų beigi patirties mes neturime. Ir reikia pradėti kaupti kovos su tokiu priešu patirtį. IMHO Kijeve dabar pilna NATO ekspertų, studijuojančių mūšius ir bandančius rasti efektyvius būdus kovoti tokio pobūdžio karą. Tiesiog Ukrainos kariuomenė pakolkas dar sunkiai susidoroja su tais uždaviniais.
          Klausimai kaip klausimai, man pačiam tie įvykiai kelią pamąstymų apie tolimesnę įvykių raidą. Ir jau nebe Ukrainoje.

        • Rytis I parašė:

          „kas šiandien Ukrainoje gali veikti efektyviau už Girkiną/Strelkovą?“ Efektyviau… Klausimas nebent visiškam debilui 🙁

          • robertas parašė:

            Karybos ekspertai, tyrinėdami mano paminėtą personą, debilai? Gal galėtum truputi argumentuot savo nuomone ?
            Ryti, gryžk į Žemę 😉 Va, grumlinas ramiai ir be įtampos parašė ką mano. To pačio tikiuosi ir iš tavęs.
            Aš paminėjau Strelkov’ą, bet aname fronte taip pat efektyviai veikia ir bataljonas „Vostok“, nors jo lyderis Chodokovskij jau gauna malkų už nuostolius puolant Donecko aerodromą.

            Va todėl ir rašiau, kad mūsų krašto apsaugos veikėjai prisirinko bbž kokios patirties, visiškai nesusijusios su dabartiniais karais. Tiesa, paraduose žygiuot moka, jo.
            Karo reik mūsų žmonėms, katarsio kokio tai 😉

  3. gintazaras parašė:

    sita karikatura galima pritaikyti bet kur.