Feed on
Posts
Comments

Taip jau išeina, kad nieko nerašiau apie sankcijas ir antisankcijas. Aišku, paskaitau tų straipsnių, komentarų ir prognozių, kaip ten tos sankcijos-antisankcijos veiks, kas užsankcionuota, kas (dar) ne, ką kuo galima pakeisti, kaip išsisukti, kaip ten bus su kainomis etc.itd. Vienžo, tūkstančiui klausimų lemejonas atsakymų.
O nerašiau todėl, kad nematau prasmės – yra daugybė be manęs rašančių, o mano požiūris paprastas:
1) Rusija yra mūsų priešas;
2) Agresyvus priešas;
3) Nesiskaitantis su tarptautine teise ir tarptautiniais susitarimais priešas.
Todėl mūsų atsakas turi būti paprastas:
1) Vyti Rusiją iš civilizuotų šalių tarpo;
2) Nesiskaitant su priemonėmis;
3) Nes Rusija su priemonėmis irgi nesiskaito.
Laikas nebe šnekėtiis/aiškintis su pasiutusiu šunimi, laikas pagaliu mušti per dantis tam šuniui. Taip, kad jis skalytų ir lėktų tolyn.
Ne, karo nereikia. Yra pakankamai priemonių per tam tikrą laiką žaliavinę šalį nuvaryti į ekonominį-technologinį kolapsą. Tiesiog reikia nesustoti mušti pagaliu per dantis.


P.S. O šiaip tai visas tas Kremliaus ašarojimas „O mus už ką taip?“ nutyli vieną paprastą dalyką, kuris visas tas sankcijas kaip mat užbaigtų. Prosto reikia išvesti savo nelegelius karius iš Ukrainos ir nustoti remti maištininkus, uždarant jiems Ukrainos-Rusijos sieną. Pora savaičių – ir viskas pasibaigtų.

17 Responses to “Apie einamąją padėtį”

  1. scania parašė:

    Verslas dėl pinigų parduoda tėvynes. Štai kodėl Putinas nebaudžiamas.

    • Taškas parašė:

      taigi, taigi, ne toki tie „tikybos“ mokslai buvo kvaili, kaip kad galvojom. Mokino gi mus, kad Leninas sakė – kapitalistas dėl pelno parduos net ir virvę ant kurios bus pakartas.

      Vis dažniau galvoju ir sakau, kad baltuosius turi valdyti ne juodaodis, nors ir avansinis Nobelio laureatas. Tam mano „tonkij namiok“ įdomiai paantrina USA sovietų nekenčiamas Maknamara: „JFK, Nikita Sergejevičius ir Fidelis buvo LABAI protingi „

    • grumlinas parašė:

      Verslas neparduoda, čia biznis-bet-kokia-kaina taip daro, bet ir jis pamažu verčiamas žaisti pagal taisykles, bo valstybė turi priemonių jam ragus patrumpinti. Jei to tikrai nori.

  2. Pričkus parašė:

    Negerai.
    Kuo greičiau jie atsidurs ekonominiame-technologiniame kolapse, tuo greičiau jie ateis čia…

    • grumlinas parašė:

      mhmmm… nemanau, kad jie eitų konkrečiai pas mus. Va latviams-estams kiek sunkiau – tiesioginis kontaktas su žemynine Rusija, o Kaliningrado sala nelabai tinkama agresijai. Nebent diversijoms. O šiaip tai NATAS turėtų pradėti ruošti ruskalbius sukilėlius, kovojančius už neprigulimą Kaliningrado Respubliką. Sukilimas kur nors Stalupėnuose/Nesterove – why not? 😉

  3. VyneTu parašė:

    Visa mūsų valstybės istorija rodo, kad tie „kaimynai“ ateina, išeina ir vėl lenda nesiskaitydami su jokiais resursais ir aukomis, įskaitant savas.
    Klausimas mums: kiek mes iš tos istorijos išmokome ir ką darome, kad tam atsispirti.

    • grumlinas parašė:

      Kadangi Tomaševskiui su koloradlente nebuvo parodyta jo, kaip Rusijos agento, vieta – nesimokome

      • Voldemaras parašė:

        Taigi, nekurių partinių uab’ų trumparegiška-savanaudiška politika leidžia raustis visokiems kurmiams ir kenkėjams po Valstybės pamatais…
        O jie, gausiai remiami, tik to ir laukia…

  4. Rytis I parašė:

    Paskutinis spektaklius su deglais „Baiker-Šou“: akivaizdu, kad novarosiška kova su „ukrofašizmu“ vis labiau neša link pačių nacionalfašistų eisenų, kažkada kovoję su fašizmu patys virsta fašistais lyg kvailam seriale apie vampyrus, besipriešinantys virsta siaubūnais o vienas iš jų – „Chirurgas“, – kriokdamas apie Stalino kokius ten „pasodintus sodus“ bei 11 įsakymų zombiuoja apsiverkusias moteriškas žiūroves, kitus zombius užmigdo ir jei žemės drebėjimas prasideda nuo smulkių akmenukų byrėjimo tai sakyčiau žemyn jau rieda uolos, prasmenga sąmonės luitai verdančioje magmoje… Ir visa vakchanalija, valpurginės raganos, krištolinių naktų ugnys ir pelkių gyventojai, – viskas juoda mase vienu metu išlenda iš po žemių ir kviečiasi „PASIUTUSĮ ŠUNĮ“ 🙂 …
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nIOJB3JNhy0#t=336
    p.s. iš tikrųjų tai nė velnio nejuokinga 🙁

    • grumlinas parašė:

      LInksmiausia, kad į putlerizmą atsiverčia vis daugiau lūzerių-alkoholikų, pradedant Depardje, paskui Riurkė, dabar dar ir Sygalas 😀

  5. scania parašė:

    Nu skirtumas tarp jų tik dydyje, kožnas verslas išaugęs taps „bet-kokia-kaina“. Nes ant kortos stovės ne batsiuvio darbastalis už šimtą piginų, o pusė avalynės pramonės.
    O dėl tokių sumų nieko negaila 😉

  6. Linuxr parašė:

    Tas pasiutęs šuo kolapsuos branduoliniu ginklu, štai kas pamirštama. Paklausykime Žirinovskio. Ką jis svaigo po Naujų metų, tas įvyko kovą. Dabar jis svaigsta apie kiliminius „Pribaltikos“ ir Lenkijos branduolinius bombardavimus. Tas žmogėnas yra chuilerio ligos ruporas, o tikslas – pažiūrėti, kaip Vakarai reaguos.

    • grumlinas parašė:

      Pakolkas Vakari, berods, pamažu konsoliduojasi, nes pradeda suprasti, kuo jiems kvepia tokia kaimynystė. Bėda, kad kapitalistinis interesas neleidžia daryti atkirčio Putleriui žymiai greičiau.