Feed on
Posts
Comments

Apie parazitus

Dayvavau porą dienų in Wilno profesinio pobūdžio konferencijoje, ale su kolegom pasišneki apie viską. Su vienu kažkaip išėjo kalba apie tai, kad dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą jis norėjo boikotuoti rusiškas prekes. Nieko nesigavo – apart ikrų, rusiškų prekių Lietuvoje iš esmės nėra. Va teip va.
O aš, begrįždamas in Kowno, susimąsčiau, jog Rusija yra klasikinis valstybės-parazito pavyzdys: iš esmės nieko nebegamina, gyvena iš grobuoniško žaliavų išpardavinėjimo, kaimynams ne tik grąsina, bet juos ir užpuldinėja… Vienžo, toks agresyvus parazitas 🙁

13 Responses to “Apie parazitus”

  1. Mantas parašė:

    Maxima rusų arbūzus pardavinėjo, tai likau jų beveik nevalgęs. Dar puodų emaliuotų turi prisivežus, tai teko pirkt brangesnį kinišką. Ai, dar aliejaus kažkada pigaus buvo, bet teko brangesnį pirkt. O šiaip tai tikrai mažai ką rusiško turim krautuvėse.

  2. Taškas parašė:

    Belieka tik verkt dėl tokių „boikotų“… Ne juoktis dėl naivumo ( a la „mes rusams neduosim mėsos lietuviškos ir anie iš bado nustips“), o verkti nes iš esmės būtent taip ir daro Vakarai.

    O Putinui lengva daryti, ką su ir ap galvoja, kai aplink – vieni kvailiai… Maudo tas nenaudėlis juos, t.y. mus – vakariečius. Kvailius.

    Nu, kokiu proto bokštu reikia būti, kad po Maidano – jau Radoj priiminėt, (netgi aptarinėt tik) radikaliausią įstatymą dėl rusų kalbos?!
    Pirmasis tai ČIA pastebėjo Rytis I, beje, kai dar ir reakcijos beveik nebuvo dar. Deja.

    Tie, kas vairuoja dabar įvykius Ukrainoje veda ją tiesiog į pražūtį. Pro Hagą.

    Vargšas Nobelio laureatas, jo patarėjai ir spec. tarnybos- visiški kvailiai, net rusų žurnalistai šaiposi – bezdariais vadindami. Rublio kritimą sugebėjo išlaikyti, oho, net cielą savaitę…

    • grumlinas parašė:

      Siūlyčiau pasižiūrėti į rubliaus kursą ir naftos kainas – pasiekta minimali riba, už kurios Rusijai prasideda rimtos finansinės problemos. Kaslink Nobeliato – kažkad ir iš Reigano šaipėsi, kai jis prieš blogio imperiją pakilo. Kur šiandien ta blogio imperija? ok, ok, jos likučiai tebėra, bando vėl pakilti, bet šiaip siūlyčiau pažvelgti į bendrą Rusijos vystymosi tendenciiją: iš pradžių pergalingi karai, teritorijos padidėjimas, paskui BŪDYNKŠT, teritorija sumažėja. Vėl ciklas iš naujo – agresija-didėjimas-BŪDYNKŠT-sumažėjimas. Ir taip jau kelis šimtus metų, ir šiai dienai Rusija gerokai mažesnė nei po to, kai prarijo ex-Žečpospolitą.
      Kaip jau minėjau – dabartinė Rusija yra mūsų priešas, pavojingas priešas, ir ne tik mūsų, bet ir viso pasaulio civilizuotų žmonių priešas. Ir tuo reikia remtis, formuojant savo pažiūrą į Rusiją.
      Kaip sakė vienas senovės romėnas: „Ir beto, aš manau, kad Kartag…, tfu, Rusija turi būti sugriauta“ 😉

    • Rytis I parašė:

      Beje, dar sakiau kadais, kad Ukraina palaisvės – kai balvon-leninus savo visus nugriaus. Štai leninapadas pilnu tempu jau vyksta, ale džiaugsmo dėl to kažkodėl per nago purvą nebejaučiu 🙁

      • Taškas parašė:

        Būtent – šaipėsi ir labai užgavo Reigano ambicijas. O tas net KGB mokslų nebuvo ragavęs… Jau ir JEDG suprato ir pareiškė, kad nėr lyderių prieš pulkaunyką… Nei ES nei VISAME pasaulyje. JAV – nepaminėjo tiesiai/šviesiai.

        Kad „dabartinė Rusija yra mūsų priešas“ nesutinku, bu Rusija VISADA buvo priešas ir taip bus VISADA. O priešą galima nugalėti nebūtinai prasivardžiuojant… kaip kokiai varlei pučiantis prieš jautį… nemosuojant GROMu, o apmokinant kaip su juo elgtis mokinukus ir diedukus.

        Antra aiški nesąmonė – liustracija ukrainietiškai ir pačius rinkimus, kurie irgi nesąmonė karo metu.

        GRU ranka ir mus JAU kutena kiaulių maru, o ir čia, pvz. :

        http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/aktualijos/masinio-gedimo-prie-akropolio-misle-dar-neiminta.htm

        • scania parašė:

          Čia ne rusai, o vagys naują techniką bandė. Priešistoriniais laikais sostinėje mano mašinos signalizacija suveikė. Šiaip ji neveikianti buvo, paskui toje aikštelėje stovėjo rekordas, tai ir jo signalizacija dukart suveikė – o niekas nebuvo nei priėjęs, nei kamuolį užmetęs.

          • Taškas parašė:

            rusai, rusai. 🙂 Tai iš tų niekadėjų visos bėdos.

  3. Njaa parašė:

    „apart ikrų, rusiškų prekių Lietuvoje iš esmės nėra“
    Ahem… pvz., Obelių aliejus. Pavadinimas kaip pavadinimas, o ant etiketės „kilmės šalis: Rusija“. Ir čia tik atsitiktinai pastebėjau, pasiskaitinėjus, įtariu, davelnia surastum. Taip kad…

    • Rytis I parašė:

      Dažniausiai kilmę pagal barkodą galima nustatyti: Lietuvos gaminio barkodas prasideda 470, Rusijos – 460-469, Lenkija – 590 ir t.t.

    • grumlinas parašė:

      Na,kadangi mes perkame kukurūzinį aliejų iš kažkur, tai… 😉
      Kaslink ikrų – tai čia mano kolegos pastebėjimas, aš tuo boikotu (pakolkas) nesidomėjau