Feed on
Posts
Comments

Apie golpus

Šįryt važiuoju į karštaimylimądarbelį. Priekyje tuščias mikro-žiedas, įvažiuoju paskui prieš mane važiavusį awto ir matau, kad iš gatve iš dešinės atlekia golpas. Susikoncentruoju ir akurat – įlekia žiedan prieš nosį, tenka pristabdyti. Nu ok, aš suprantu, kad žmogas kažkur nu labai jau skuba. Išvažiuojam tuo pačiu išvažiavimu, prieš jį važiuoja tas pats prieš mane važiavęs awto, kuris važiuoja biškį viršydamas greitį, bet taip nedaug. Nu ir golpelis pradeda brūžytis gatvėje – bandytų lenkti (kairio posūkio nerodo, bo kiek žinau, į golpus posūkiai išvis nestatomi, nes niekad nemačiau jų veikiančių), bet iš priekio atvažiuoja awto. Tik prasilenkia – atvažiuoja kitas. Nu ir golpelis tancavoja, bet neypač durnas – kaktomušon nelenda. Privažiavom kartu iki sekančios sankryžos, ans nusuko kirėn (be posūkio, beje), o aš nuvažiavau tiesiai.
Taip kad dar kartą įsitikinau, kad golpas – tai ne awto, o diagnozė.

13 Responses to “Apie golpus”

  1. Taškas parašė:

    Neįtikėtina. Negi kowienskie buemwisty į golfukus sulindo?

    • grumlinas parašė:

      Nzn. Bet golpų variantas be posūkių labai paplitęs. Turiu įtarimą, kad skūpūs fokiečiai, prieš parduodami golpus litowcams, tas labai brangias lemputes išsuka.

      • Taškas parašė:

        Mane tai nervina mada posūkius jungti dviems ar net vienam mirktelėjimui, atsainiai taip, „asiškai“. Visada rodau ilgaaai, kaip pradedantysis ir manau, kad gerai darau. Žinodamas, kad tai juokinga.

        • grumlinas parašė:

          Saugai šikną? Aš – irgi, beja 😉

          • Taškas parašė:

            Ne tik. Manau, kad taip aiškiau kitiems. Visada rodau posūkį lenkdamas dviratininką, ar šiaip kokią kliūtį plente. Ir beveik visada veidrodėlyje matau, kad kiti to nedaro.

            • grumlinas parašė:

              Matai, kad ir kaimas persėdo nuo arklių ant awto, vistiek kaimiški įpročiai „omanpxnesaškelyjevienas“ išliko….

            • Taškas parašė:

              Nepaisant mūsų paniurzgėjimų kultūra tikrai pagerėjo. Visada stebiuosi, kaip meistriškai jaunos damos parkuojasi „prie šaligatvio“… jau neišmoksiu, nors ruošiuosi ne pirmus metus…

            • grumlinas parašė:

              Treniruotės ir tiek… 😉

  2. Jurkis parašė:

    Šian lygiai taip tojotą važiuojant mačiau.
    Beje, golpuose lempikės yra, tik prie vairo stebuklingos lazdikės nėr.

    • grumlinas parašė:

      Prakeikti fokiečiai iš piktumo lazdeles nulaužia? 😉

      • scania parašė:

        Pažiūrėkit į vovlo… Ten baisiau už golpukus dukart 😀

          • scania parašė:

            Tru tru… Nuo anų amžių, kai dar mirksėdavom ir keldavom ranką – ačiū, jau tada vovlistai sukdavo nosį.
            Ir dabar to paties būdo – lenkia bile kaip, aplenkę būtinai užlys prieš nosį, beveik per kapotą, kad per šlapią kelią langus apš…tų. Posūkių nerodo, bet ne taip, kaip nerodo golpukai – tie nerodo, nes golpukai nesigaudo aplinkoj, bet bando vaizduoti leksusus (tie nerodo, nes yra kito lygio).
            Betgi vovlo – tai tau ne leksusas, šiaip daiktas už golpo kainą 😀