Feed on
Posts
Comments

57 Responses to “Vienintelė likusi asociacija su Rusija”

  1. scania parašė:

    Va va, nieko daugiau rusai negali – tik ginklus gaminti ir carui lankstytis.

    • grumlinas parašė:

      Ir tai jų ginklai vis prastėja, kiek suprantu iš prorusiškų blogerių, kurie putoja dėl žūstančios Matuškos-Rasiejos

      • Taškas parašė:

        Panašu, kad šiandien Putinas paruošė šaltą dušą. Merkel, kurios nekenčia, kai ir ir ji jo. Prancūzui irgi – kas kam skolingas už tuos „nasrali“. Taip vakar giedojo veik unisonu Solovjovo šoumenai. Net viena balta varna tarp jų – „mano valstiečiams dzin ta aukštoji politika, jiems reikia gyvent šiandien, jiems vienodai kaip mes atrodom etc“ nelabai proto kitiems suteikė… nors vienu metu lyg ir atrodė kitaip.

        O aš vis galvoju – kas geriau mums -rusai pas mus ar islamo valstybė pas mus.

        • scania parašė:

          Nei rusai čia gyvų nepaliks, nei islamistai. Rusai itin gerai žino, kodėl nebeturi sssr. Va ir donbasus šluoja nuo žemės paviršiaus – už tai, kad atsiskyrė kartu su Ukraina.

          • Taškas parašė:

            TuSuRuSu turim praktikos. Su islamistais irgi, bet mažiau – tik pas lenkus liko posakis apie svečią, kurs blogiau už totorių.

        • grumlinas parašė:

          Putlerio šaltas dušas yra beprasmiškas, nes jei Vakarai RIMTAI imsis problemos sprendimo – visa jo kamarilė liks be turtų užsienyje. Va šito tai jie Putleriui neatleis.

          • scania parašė:

            Putleris dabar slepiasi už jenerolų 😀

            • grumlinas parašė:

              Jenerolai nepadės, jei karas bus iš rimtųjų. Visus, kas naudojo sovietinius ginklus, ar Vakarai, ar Izraelis vienodai mušė.

            • scania parašė:

              Jenerolai padeda gintis nuo oligarkų, katruos Putleris nustūmė iš baimės dėl kėdės.
              Putleris supranta, kad, skirtingai nuo rusų, kuriems viskas dzin, kol butelį turi, jį išmesti iš balno yra norinčių.
              O jenerolai, beje, irgi lauks laiko, kada galės Putlerį mest iš balno. Tik oligarkai dar gali bandyti taikiai atgauti savo skrynias, o jenerolai mėgausis griovimu.

            • grumlinas parašė:

              Turiu įtarimą, kad ir generolai turi savo skrynių 😉

          • Taškas parašė:

            Patvarkytų RIMTAI, jei vadovauti leistų vienai iš mūsų damų – Rasai arba Daliai. AčiūDie, kad ne.
            Izraelyje žydai mušė. Vat, paradoksas, bet jie pasitvarkytų ten greit.
            Greičiau lai daro ten Padniestrę Du. Gaila žmonių, pabandykim įsivaizduoti, koks jausmas kai katiušų sviediniai bombina tavo namus.

            • grumlinas parašė:

              Sakykim taip, kad ir kaip baisiai nuskambėtų – man dumbaslugandonų negaila. Nesu už tai, kad juos reikia sutvatyti į akmens amžių, tačiau jei jie neprieštarauja kacapams, užgrobusiems ten valdžią – tegu neverkia, gaudami porciją rykščių. Bo mišką kertant – skiedros lekia.

  2. scania parašė:

    Rusai išleis gyvus svečius? Total prezidentas, matyt nerutiko su putleriais. O Merkel?

  3. robertas parašė:

    Be reikalo „ruskyną“ nurašai, gaspadoriau. Sprendžiant iš situacijos UKR fronte, galėtum ir patylėt – nemoka Ukrai kariaut ir neturi motivacijos tam.
    Pvz, pabandyk iš Kauno siūst art. pajėgas Panevėžį apšaudyt bu čia kitokie apsireiškė. Ir po to aprašyk tai savo tinklaraštyje.
    Jei bus lemta, atsaką gausi ne tik internetu.
    Aš už laisvą ir nepriklausomą Lietuvą. Aš prieš bet kokius, pabrėžiu, bet kokius mano krašto okupantus. Esu pasiruošęs duot „malkų“ tiek varpoms iš Rytų, tiek nato’sų okupantams, tiek padloms iš Turniškių.
    Beje, tai deklaruoju senos Lietuvos Respublikos Konstitucijos (1992) įstatymų pagrindu (3 straipsnis).

    • robertas parašė:

      Pamiršau paminėt – laukiu karinio konfligto LT teritorijoje savo sumanymams įgyvendinti – planai paruošti, žmonės informuojami, teritorinei gynybai ruošiamasi. Ginklų truksta 🙁

    • grumlinas parašė:

      RU-UKR konflikte ukrai nežiba, tas teisybė. Nors pernai rugpjūtį vos nepatvarkė separatistų, išgelbėjo tik „otpusknikai“, tiesiogiai sudalyvavę mūšiuose. Dabar gi, kai separatistai naudojami tik kaip širma, ukrai irgi mažai teturi šansų. Kacapų šiame kare nenurašau, tačiau jei vyktų „Audros dykumoje“ tipo susirėmimas ar Jugoslavijos pacifikavimo tipo oeracija – neaišku, kaip ten kacapams sektųsi high-tech lygyje kovoti

      • robertas parašė:

        Mane RUS pajėgos neramina kitu aspektu. Nei tavo paminėta „Audra dykumoje“, nei JUG karinė kampanija nepasižymėjo preišelektroninės įrangos naudojimu interventų atžvilgiu. Pakutiniu metu RUS šaltiniai tokią įrangą gana drąsiai reklamuoja. Pvz, per kuklų mokomajį skrydį Juodojoje jūroje bomberis Su-24 su efektinga ryšio/sekimo priemonių blokavimo įranga sėkmingai terorizavo pindosų fregatos įgulą.
        Tad reikia mums, gaspadoriau, mokytis kariaut Cho-Še-Mino tako laikų priemonėmis – AK, ragatkės, grėbliai, spąstai, ryžiai pietums 😉

        • grumlinas parašė:

          Manau, kad po amerikėnų fregatos surpraizo amerikėnai ėmėsi drastiškų priemonių, kad tokių įvykių nebenutiktų – amerikėnai greit mokosi. O kacapai čia padarė klaidą, nes galimas preišas sužinojo jų galimybes.
          Kaslink Senelio Ho laikų priemonių – Lietuva šitokio tipo partizaninei kovai neBEtinkama „iš anksto ir laiku“ – ne tas kraštovaizdis. Čia gal geriau reikėtų Tupamaros ar RAF padėtį studijuoti 😉
          Kitas dalykas – Če pavyzdys rodo, kad puikiai paruošta Bolivijos kampanija jam baigėsi mirtimi, o pravalu prasidėjusi „Granmos“ ekspedicija – Kubos revoliucijos pergale. Viskas susiveda į liaudies (pačiąja prasme) palaikymą

          • scania parašė:

            Todėl putleris kovos ne prieš Lietuvos kariuomenę, o prieš visą tautą plačiausia prasme. Plačiausio veikimo ginklais.

          • robertas parašė:

            Grumlinai, kaip technologiškai atrodo USA įmtosios priemonės? Aš bent jau sunkiai apie tai nuvokiu 🙁
            O dėl liaudies plačiaja prasme vaidmens karo eigoje pilnai sutinku, štai dėl ko siūtas ima už tautos nukvakimą esamu laiku.

            • grumlinas parašė:

              Nesidomėjau tuo rimtai, tačiau bendra tendencija juk yrA: amerikonai, susidūrę su problema, gresiančia žmonių gyvybėms, ją sprendžia. Kitas dalykas – daugiau tokių incidentų nebuvo. Arba kacapai nebesiryžta bandyti laimės, arba jau gavo liūlin.
              Kaslink Putlerio – litowcų katriems „prie ruso geriau buvo“ dalis ne tokia maža, tad partizaninės kovos sėkmė man nėra akivaizdi – užtektų ketvirčio tautos padlų, kad viskas greit pasibaigtų

  4. robertas parašė:

    Gaspadoriau, nedidelis nukrypimas nuo tavo temos – ką manai apie informaciją, jog LT generolai užsinorėjo vokiškų vikšrinių savaigių haubicų Pzh 2000 ?
    Aš laikausi nuomonės, jog vikšrinė technika mūsų išvistytai kelių infrastruktūrai yra netinkama. Jei jau kažkam reik gerų „pūškų“, kodėl gi nepagalvojus apie ratuotą variantą – naudojimas pigesnis, tarpremontinė rida didesnė, mobilumas didesnis, kovinė galia ta pati.
    Pvz, čekų „Zuzana“:
    http://youtu.be/rh5AtTvk6cQ

    • grumlinas parašė:

      Jei kalbame apie gynybinio pobūdžio LT kariuomenę – ratai tinka. Jei kalbame apie puolamąjį pobūdį – reikalingi vikšrai. IMHO

      • robertas parašė:

        Jei kalbame mes, tinklaraštininkai, viena. Jei kalbame kaip mokeščių mokėtojai ir potencialūs krašto gynybos dalyviai – kita 😉 Jei grybažmogiams į tai nusispjaut – trečia 🙂

        • scania parašė:

          Dėl grybažmogių – klysti. Jei rusams nepasipriešinsi – nereikės nė testamento. Neturėsi ką palikt, net atminties neliks, kad buvo toks reljefas, kuriuo vaikščiojo Robertas.
          Jau dabar vatnikai jau dirba šalia mūsų.
          Putleris perka visokias graikijas ir kitas vengrijas, yra norinčių ir Lietuvą parduot. Gerajam putleriui.

          • robertas parašė:

            Kolega, manot, kad grybažmogiai atstovauja Lietuvą ir jos vertybes ? Tikrai ? Kas didesnis vatnikas Lietuvoje nei jie?
            Naujesnė info apie grybažmogių veiklą:
            http://youtu.be/MyIfe4N_w6A

            • robertas parašė:

              Atsiprašau už talpinamas nuorodas, bet smegenuotieji lietuviai pateiktos info neturėtų baidytis:
              http://tv.lrytas.lt/?id=14212693351419861503
              Čia iš serijos „kas dabar vertas vadintis putleriu ir vatniku“.
              Asmeniškai jau seniai esu įvardinęs Lt priešus. Čia tik pas gaspadorių trumpai apsireiškiau.
              Atleiskit, jei kas netaip 😉

            • scania parašė:

              Atsiprašau, bet video nežiūriu. Laiko gaila. Klausytis ekspertų – laiką švaistyti.

            • grumlinas parašė:

              Pritariu scaniai kaslink video. Ypač nežiūriu ir neskaitau lietuviškų egzpertų, generuojančių sąmokslo teorijas. Ar jie patreotai, ar vatnikai. Apskritai skaityti lietuviškus egzpertus yra neproduktyvu, bo kaimas nemato toliau kaimyno šikinyko.
              Reikia stebėti įvykius ir darytis išvadas. Netgi jei jos klaidingos. Sekantį kartą jos bus tikslesnės. Kitas dalykas – smegenų štampavimą gatavomis teorijomis vykdo visi, kas netingi. Ir kas iš to turi profitą. Lietuva – ne išimtis. Rusija – ne išimtis. Ukraina – ne išimtis.
              Kitas dalykas – renkantis puses, kai kada tenka rinktis PRIEŠ KĄ. Mano pasirinkimas – prieš kacapus, nes šiandien jie – didžiausias pavojus. Visa kita – antriniai dalykai.

  5. robertas parašė:

    ačiū už nuoširdumą 😉
    Diskusiją tuo gal ir baigsiu – Grumlinas prisipažino esas štampuoto mąstymo natūros, tad tolimesnė rašliava nereikalinga.
    Gaspadoriau, ačiū nuoširdumą 😉

    • scania parašė:

      Tai kur ta rašliava? Jokios nebuvo! Buvo Vaišvilos kalbava, ne rašliava.

      • grumlinas parašė:

        Vaišvila? Dar didesnis politinis lūzeris nei R.Paulauskas, tik Napoleono ompleksas stipresnis 😉
        Rinkimuose aš paprastai balsuoju už tą mažųjų partijų bloką, tikėdamasis, kad nors kas nors iš jų Seime galės dėstyti savo pažiūras. Deja, deja…

    • grumlinas parašė:

      Na, kaslink štampuoto mąstymo – tai kur kas baisiau yra provincialus štampuotas mąstymas, naiviai tikint savo išskirtinumu šiame globaliame pasaulyje. Kuriame, kaip ir gamtoje, išlieka ne stipriausi, o tie, kurie labiausiai sugeba prisitaikyti prie aplinkos sąlygų, priklausomai nuo savo galimybių.
      Kaip jau rašiau – jei pats esi ne PRIEŠ kacapus – esi UŽ kacapus. Tokia yra šito pasaulio dialektika, net jei ji kam nors nepatinka. Tiesiog reikia suvokti, kas yra tavo (greičiausiai amžini) priešai, o kas – (galbūt, kai kada tik laikini, tačiau visdėlto) sąjungininkai. Ir atitinkamai elgtis, o ne kacapų gaminamos antivakarietiškos propagandos pagrindu formuoti savo supratimą apie pasaulį.
      Sorry, jei aštru, bet aš tiesiog suvokiu, kad mes Lietuva, ta prasme) ničnieko nereiškiame vieniši. Ir suvokiu, kad jei man kas nors nepatinka, tautos išlikimas yra sąjungininkų pasirinkime. Net jeigu sąjungininkia nevisada tie, su kuriais norėtumei būti visą laiką. Nes kai visokie r.paulauskai, prisižiūrėję kacapų propagandos, pradeda vapėti apie Ukrainos nedovalstybę, tai sekantis vapėjimo etapas bus Lietuvos nedovalstybė. Ką tada darys Lietuvos patriotai?

  6. robertas parašė:

    Lietuva jau senai NEDAVALSTYBĖ.
    Netiki tuo ? Aš viešai tave, Grumlinai, kviečiu viešam pokalbiui kur ant stalo padėsiu seną ir tikrą Lietuvos Konstituciją ir tu man paaiškinsi kuo skiriasi okupuotos valstybės rašliava nuo senos Lietuvos Konstitucijos.
    Tam pasiruošęs ?

    • scania parašė:

      Konstitucija yra svarbu, bet rajono lygio dvarponis yra svarbesnis. Nes jis ir jo vaikai turi daugiau konstitucijos.
      Konstitucija nėra visiems vienoda.
      O tu tai sureikšmini?
      Tarsi tame yra blogis?
      O gal tu tyčia nenurodai pagrindinės priežasties ir kabiniesi prie formalumų, kad niekas nesikeistų?
      Formaliai – tu teisus, bet iš esmės tai tik bevertis bangų kėlimas. Dar ir supjudant paskutinius galvojančius.

    • grumlinas parašė:

      Nuva, pagaliau išsiaiškinome, kuo tu laikai Lietuvą-Tėvynę. Man iš esmės kaip ir užtenka tokios konstatacijos.
      Diskusijai gi nematau prasmės – pats turi savo tiesą, aš – savo, nei tu manęs įtikinsi, nei aš tavęs – berods, tai išsisiaiškinome jau. Nebent apie gyvenimą, ūkį ir bites pakalbėti be lojimosi, Karo muziejų aplankyti 😉
      Nebijau diskusijų btw, tiesiog praėjo laikas, kai man patiko diskutuoti (kai kada grynai dėl diskusijos a la advocatus diaboli), dabar gi tiesiog gaila laiko, kurio man liko ne tiek daug ir aš jo glupstvoms nebemėtau 😉

  7. robertas parašė:

    Kitam savaitgaliui kur nors Kaune tinka ?

  8. robertas parašė:

    Aš galimo susitikimo Kaune neatsisakau. Laukiu gaspadoriaus susitikimo palaiminimo. Kiti blogeriai taip pat laukiami 🙂

  9. scania parašė:

    Ne ir ne ir ne.
    Svetimu nelaikau. Diskusijoje nebūsiu. Nebijau.
    Tik manau, kad tai formalumai. Lietuvą naikina ne valdžia, o godus verslas, kuris nemoka algų. Mentalitetą naikina privati žiniasklaida. Pavyzdžiui.
    O įstatymai – kad ir ta Konstitucija, galioja tik kai kada ir kai kam.
    O iki Grybauskaitės jokių aukštesnių korupcijų niekas net nelietė.
    Ir tu ne banditais valdžioje piktiniesi, o rašytomis raidelėmis.