Feed on
Posts
Comments

Kadangi užsikabliavau ant LEGO dvarelio statybų, tai internetai kažkaip savaime pasitraukė šalin, nors jų labai ir nepasigendu (skirtinagi nuo mano vieno ex-klasioko, kuris po poros mėnesių abstinencijos nuo interenetų su trenksmais grįžo atgal į G+ 😀 ) Aišku, įrašas kasdien must to do – tai te jums fotkė su Padangiuxu žeimos peizažo fone.
20161112_124829


Na o LEGO dvarelis statomas pagal Leniną – du žingsnai pirmyn, vienas atgal, ir tai jau gerai, jei taip gaunasi. Dažnai būna žingsnis pirmyn, du atgal, nes tai, kas mintyse atrodė cool, sudėliojus gaunasi nublembakasčiaperdonesusipratimas? 😉 Viena džiugina – apėjau išoriniu sienų perimetru ir rezultatas šiuo metu mane tenkina. Žinau, kad ateityje ko gero perkonstruosiu kai ką, bet pakolkas reikia stabdyti tobulinimą, bo „geriau“ yra mirtinas „gerai“ priešas ir darbas niekad nesibaigia.
Anyway, kokį vakarą reiks nusikraustyt sofką, sudėliot visus 4 modulius krūvon ir pafotkinti istorijai 😉

13 Responses to “Apie Šventvietę žiemą ir LEGO dvarelį”

  1. Voldemaras parašė:

    PSA koncernas turėtų pavydėti- Citroën’as įvažiavo į mišką…:)

    • scania parašė:

      Citroenai miške jaučiasi gan neblogai. BX iš viso po mišką laigo kaip stirna: visas svoris ant varančios ašies + reguliuojama prošvaisa + nedidelis bendras svoris = beveik visureigis.

    • grumlinas parašė:

      Už Padangiuxo krūmai, už krūmų – visai normalus žvyrkelis, tik apsnigtas, reikia tik žinoti, kur važiuoji, kad nenusiverstum nuo pylimo 😉

  2. Taškąs parašė:

    „„geriau“ yra mirtinas „gerai“ priešas“ – tai sena, berods, prancūzų sugalvota. Daugumos mano nesėkmių ką nors darant priežastis. Sugalvojau lesyklą apvalią padaryti, būč daręs stačiakampę būč senai padaręs – net GAL šią žiemą.

    Koki matmenys pas Tave, negi kaip sofa – koks 1 x 0,5 x 0,5 metro?

    • grumlinas parašė:

      Grubiai taip: 64×128 studai, t.y. 48x96cm 😉

      • Taškąs parašė:

        LikBez – kas tas studas, tos kaladėlės?

        • grumlinas parašė:

          Stud’as – tai tas tipo kyšuliukas, skirtas detalių sujungimui, jais galima matuoti detalių dydžius, pvz. Brick 4×2 bus 4×2 kyšuliukų dydžio kaladėlė, o va Plate 4×2 bus 4×2 kyšuliukų dydžio plokštelė (1/3 pagal aukštį nuo kaladėlės). Aš naudoju „stud“, nes kažkaip pripratau nuo 1995 metų, kai internetuose pradėjau domėtis LEGO 😉
          Iš esmės, matuojant stud’ais, priimta, kad jis apskaitomas ir su pagrindu po savimu, gaunasi 7,5×7,5 mm kvadratas.

          • Taškąs parašė:

            Za per durzo sudėtinga, idzim aplinkui bu tutaj szlapia.

            Žaidi kaladėlėmis, Tamsta, užuot už Tėvynę kovojęs. 🙂
            Nuo 1995 metų (sic!) 🙁

            • grumlinas parašė:

              Per daug sudėtinga… Inžinieriau tu, nedaryk gėdos Kawno Polei 😉
              Kaladėlėmis nežaidžiu, o konstruoju/modeliuoju istorine tematika. Tuo metu, kai tikri patriotiški litowcai plempia alų ant sofkos, sirgdami už kokį nors žalgirį-statybą.

  3. Pričkus parašė:

    Gerai, gerai…Trys, o ne du mėnesiai abstinencijos!
    Panašiai jaučiasi atkritę alkoholikai…

    • grumlinas parašė:

      Kažkas save atpažino? 😉 Šiaip problema ne soctinklai, o hiperaktyvumas juose. Esu persirgęs šita liga prieš desėtką metų, būtent tada ir užsivedžiau savo tinklalapį, kuriame lankosi tik savi ir nesijauti įsipareigojęs visuomenei būti pastoviai aktyvus. O turinį generuoji ne tiek publikai, kiek sau užsifiksuoti, kad tuomet buvai toks.

  4. Pričkus parašė:

    Grįžau kitoks. Bent man taip atrodo.

    • grumlinas parašė:

      Tada čiki. Svarbu vėl neužsikabliuoti „okaipčiabemanęssociumasvystosi?“ 😉
      Čia kaip man dabar – vakar ketvirtą kartą perdariau langus savo LEGO dvareliui ir daviau žodį – psio, nežiūrint to, kad dar galėčiau pagražinti ir langus, ir išorinę sieną (dabar šviesios ochros spalvos, o dažniausiai būdavo balta, jei medinį dvarą aptibnkuodavo ir nukalkindavo) – varau interjerus. Dabar studijuoju krosnis, kokios būdavo dvaruose 😀