Pamažu tampa mūsų šeimos standartine duona
Kasdienė duona
450 ml pieno
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
200 gr rupių kvietinių miltų
200 gr ruginių miltų
275 gr kvietinių miltų
2 šaukšteliai druskos
2 šaukšteliai sausų mielių
2/4 puodelio (apkepintų) saulėgrąžų
1/4 puodelio moliūgų sėklų
Supilame į duonkepę pieną ir aliejų, išmaišome; kitus ingradientus išmaišome dubenyje ir supilame į pieną
Kepti SPRINT programa (2val.) [apskrudimas režime MAX]
Gerai, kad ką tik pavalgiau. Ne taip nervas ima, kai pamatau skaniai atrodantį daiktą 🙂
Dar karšta buvo, kai fotkinau 😉
Duona balta,bet rupi? Elektrineje orkaiteje kepi? Teko tikros namines duonos ragaut.Ir miltai namie malti,ir ant ant kopusto lapu kepta.Jaunas buvau,durnas buvau:tada nelabai ji man patiko,o dabar…nera jau tokios.
Duona nei balta, nei juoda. Rupi. Skani. Kepta čekiškoje duonkepėje (ETA firmos), žr. http://www.grumlinas.lt/?p=9380
Užmiršai įdėt kepalo priekio nuotrauką 😀
http://img.lrytas.lt/show_foto/?id=66713&s=3&f=4
-› Mantas – na, mūsų Dipsis namus pilnai apsaugo nuo šitokių galimų duonos „priedų“ – gali savaitę vonioje ar virtuvėje tykoti mikimausų 😉
Nuostabus receptas ir palyginti nesudetingas turi buti gardi duonele tik gaila ,kad nenurodytas kepimo laikas, temperatura,istraukus is orkaites ar reikia apdoroti su vandeniu? (apipurksti)
-> Ramondas – kepu ne orkaitėje, o čekiškoje duonkepėje, kažkur 2val. Vandeniu nepurškiu